Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην τελική της ευθείας έχει μπει, πλέον, η πολύκροτη υπόθεση με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για τη Μαλένα και την Ίριδα έχουν δείξει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως δεν ευθύνεται για τον θάνατό τους κάποια τοξική ουσία. Αντιθέτως, όμως, το έγγραφο πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων που παραδόθηκε στους υπεύθυνους για την έρευνα ιατροδικαστές, οδηγεί στο συμπέρασμα πως τα δυο κοριτσάκια υπέστησαν ασφυκτικό θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του βρέφους αποτελεί στοιχείο - κλειδί για τα αίτια του θανάτου του. Τα εργαστήρια έδειξαν πως αυτό που βρέθηκε δεν ήταν αίμα από το τραύμα στο στόμα του παιδιού αλλά διάσπαρτες κηλίδες υγρού από τον πνεύμονα μαζί με αίμα που προκλήθηκαν από πνευμονορραγία, που σημαίνει απλά πνευμονικό οίδημα!

Διαβάστε ακόμη: Πάτρα: Δολοφονική ενέργεια «βλέπουν» οι ιατροδικαστές στους θανάτους Μαλένας και Ιριδας

«Για να βγάλει ο πνεύμονα αυτό το υγρό σημαίνει πως ''έσκασε''. Γι' αυτό και πέταξε αυτό το υγρό μαζί με αίμα. Έσκασαν την Ίριδα στην κούνια της, μέσα σε λίγα λεπτά», είπε φανερά φορτισμένη η Αγγελική Νικολούλη.  

Επιπλέον, οι επιστήμονες ανακάλυψαν στον εγκέφαλο του βρέφους αιμορραγικές διηθήσεις συμβατές με υποξία. Υπάρχουν επίσης ηπατικές αλλοιώσεις, και αυτές συμβατές με υποξία, τόσο στη Μαλένα όσο και στην Ίριδα. Αυτή η υποξία εφόσον δεν συνδέεται με δηλητηρίαση ή παθολογικά αίτια, θεωρείτε πως προήλθε από ασφυκτικό θάνατο.

««Στη συγκεκριμένη περίπτωση πέρα από τα ιατροδικαστικά ευρήματα έχουμε πλέον και ένα βασικό πειστήριο που είναι το πανάκι. Από τη στιγμή που επιβεβαιώνεται πως είναι οροαιματηρο υγρό σημαίνει πως αυτό το πανί μπήκε μέσα στο στόμα από τον δράστη, παρέμεινε αρκετά μέσα στο στόμα γιατί για να ''σκάσει'' ο πνεύμονας και να παράξει αυτό το υγρό έχει γίνει μια παρατεταμένη προσπάθεια. Το πανάκι πραγματικά ήταν πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο επειδή σημαίνει παρατεταμένη προσπάθεια»Βασανιστικός ο θάνατος. Αποφασισμένος ο δράστης.

Μπορούσε να κάνει πίσω αλλά δεν το έκανε. Προσπαθούσε πάνω από ένα λεπτό να προκαλέσει το θάνατο του βρέφους. Μπορεί το ένα λεπτό να ακούγεται πολύ αλλά δεν είναι. Θα μπορούσε να σκεφτεί 60 φορές να κάνει πίσω αλλά δεν έκανε. Ασφυκτικός είναι και ο θάνατος της Μαλένας, σύμφωνα με τα ευρήματα» είπε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.