Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε στο Γαλάτσι, καθώς φιλόζωοι που περισυνέλλεξαν ζώα από την φωτιά στην Πεντέλη για να τους δώσουν προσωρινή στέγη και φαγητό, δέχτηκαν επίθεση από άγνωστους. Tο συμβάν σημειώθηκε στο Γαλάτσι, στον χώρο της γραμματείας και ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας εθελοντής. Άγνωστοι πέταξαν πέτρες με σφεντόνες από ένα μεγάλο βράχο που βρίσκεται στο σημείο.Μετά από καταγγελίες στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις.

Διαβάστε ακόμη: Δάσος Δαδιάς: Η περιοχή Natura που απειλεί η φωτιά - Φιλοξενεί Μαυροπελαργούς και 300 είδη πεταλούδων

«Οι εθελοντές του ΛΑΤΟ δεχθήκαμε επίθεση με πέτρες που έριχναν άγνωστοι με σφεντόνες κρυμμένοι στο βουνό. Το περιστατικό σημειώθηκε από τη 01:00 έως τις 06:00 στο χώρο της γραμματείας και όχι στον χώρο φιλοξενίας των ζώων τα οποία ήταν ασφαλή. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας εθελοντής Στο χώρο έφτασε αστυνομία και το πρωί ήρθαν η ομάδα ΔΙΑΣ και ειδικό σώμα της Αστυνομίας. Με την αναχώρηση τους το πρωί στις 10:00 δεχθήκαμε νέα επίθεση με πέτρες και η αστυνομία προσήλθε ξανά στο χώρο και συντόνισε επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών», αναφέρει σε ανάρτηση η Dogs' Voice.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ANT1, από την Τετάρτη έχουν συλλεχθεί πάνω από 70 ζώα και ορισμένα έχουν επιστρέψει στις οικογένειές τους.