Μενού
  • Α-
  • Α+

Προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν προκαλέσει τα έντονα φαινόμενα με τις ισχυρές καταιγίδες να οδηγούν σε πλημμύρες σπιτιών, διακοπές στην κυκλοφορία και μπλακ άουτ. Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην Πτολεμαΐδα, με τις πλημμύρες να είναι σφοδρές. Πλημμύρισαν, συγκεκριμένα, δρόμοι και καταστήματα, ενώ σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία.

Διαβάστε ακόμη: Πρόστιμα 18.000 ευρώ σε οργανωμένες παραλίες και χώρους εστίασης σε Ανδρο και Σύρο - Σαφάρι σε Μύκονο και Πιερία

Ήδη υπάρχουν κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα είναι όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου.

Εξαιτίας της καταιγίδας, μεγάλο τμήμα της πόλης βρίσκεται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Παρόμοια κατάσταση και στο τοπικό διαμέρισμα Περδίκκα όπου μάλιστα λόγω του όγκου των νερών έπεσε τοίχος πάνω σε ΙΧ αυτοκίνητο.

Τα προβλήματα λόγω των καταιγίδων

Ο τεράστιος όγκος του νερού -που ξεπερνά ακόμη και τα 20 εκατοστά σε ορισμένα σημεία της πόλης- ακινητοποίησε τα αυτοκίνητα.  Μάλιστα, από την ένταση της βροχής έπεσαν σοβάδες πολυκατοικίας έξω από γνωστή καφετέρια της πόλης. Από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός περαστικών.

Έντονη χαλαζόπτωση έπληξε την περιοχή της Ορμύλιας με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε ελαιώνες και οπωροκηπευτικά. Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το μάζεμα τις πράσινης ελιάς, οι ελαιοπαραγωγοί της Ορμύλιας είδαν τους κόπους τους να καταστρέφονται. Το χαλάζι που έπεσε και διήρκεσε ένα τέταρτο ήταν αρκετό να καταστρέψει πολλά στρέμματα βρώσιμης ελιάς.

Βροχόπτωση πλήττει και τη Λαμία όπως και την ευρύτερη περιοχή. Η καταιγίδα συνοδεύτηκε από πολλούς κεραυνούς ακόμη και μέσα στον αστικό ιστό, ενώ σε κάποιες περιοχές έπεσε και χαλάζι, όπως στο ύψος της Μαυρομαντήλας, στο δρόμο Λαμίας - Στυλίδας που είναι τα διόδια της εθνικής οδού, όπου σημειώθηκε χαλαζόπτωση. Ήδη σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών για να κόψουν δέντρα που έπεσαν, είτε για ν' αντλήσουν νερά. Στο εθνικό δίκτυο δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ τα τελευταία λεπτά υπάρχει μια ύφεση των φαινομένων στην Δυτική και Κεντρική Φθιώτιδα. Έντονα παραμένουν τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Στυλίδας και στην Ανατολική Φθιώτιδα.