Μενού
  • Α-
  • Α+

Ολοκληρώθηκε η πορεία στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, με βασικά αιτήματα τα μέτρα υποστήριξης των πολιτών απέναντι στην ακρίβεια και των τιμών ενέργειας, αλλά και τις αυξήσεις μισθών. Το κέντρο της Αθήνας συγκέντρωσε αρκετό κόσμο το πρωί της Τετάρτης (9/11) που διαδήλωσε ειρηνικά με κεντρικό σύνθημα την απαίτηση για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Στο συλλαλητήριο μετείχαν οργανώσεις και συνδικάτα που συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί σε Ομόνοια, Προπύλαια κι άλλα κεντρικά σημεία της πόλης, και κινήθηκαν μαζικά στο Σύνταγμα, όπου και ολοκληρώθηκε η πορεία.

Λίγοι, προσπάθησαν να αμαυρώσουν την ειρηνική κινητοποίηση, όμως η ένταση δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις και πέρα από κάποιες μολότοφ που έπεσαν προς τα ΜΑΤ από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και την απάντηση των Αρχών με κρότου-λάμψης, χημικά και περιορισμένης χρήσης δακρυγόνα, η κατάσταση εκτονώθηκε εντός τετάρτου και η πορεία ολοκληρώθηκε χωρίς περαιτέρω «ασχήμιες», με την αστυνομία να εποπτεύει από αέρος με ελικόπτερο κι από εδάφους με οχήματα ρίψης νερού.

Επεισόδια και προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια όμως έλαβαν χώρα και στη Θεσσαλονίκη, όπου η αστυνομία προχώρησε και σε 12 προσαγωγές σε κεντρικά σημεία της πόλης, οι 4 εξ αυτών σε κατάστημα ρούχων, στο οποίο προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο κάποιοι διαδηλωτές. Εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν επί των οδών Αγίου Δημητρίου και Ολύμπου όταν άτομα που φέρονται να ανήκουν στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Το Reader.gr συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει όλες οι συνδικαλιστικές ενώσεις στον χώρο του Τύπου αντιδρώντας στις δυσμενείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά την υγειονομική αλλά και την ενεργειακή κρίση, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και δεν θα μεταδίδει ειδήσεις από το πρωί της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου στις 05:00 έως και την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 05:00.