Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη γυναικοκτονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο. Η νεαρή σπούδαζε στο νησί και καταγόταν από το Διδυμότειχο, το οποίο αναμένεται να τιμήσει τη μνήμη της δίνοντας το όνομά της σε κεντρικό δρόμο της πόλης και τοποθετώντας μία μαρμάρινη επιτύμβια στήλη στο δημαρχείο με δύο αποφθέγματα. Η ονοματοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου.

Διαβάστε ακόμη: Νέα Σμύρνη - Δημοτικός σύμβουλος: «Κατά καιρούς έχει συμβεί και σε άλλες καφετέριες να διώχνουν ηλικιωμένους»

Ταυτόχρονα θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης επιτύμβιας στήλης, την οποία φιλοτέχνησε ντόπιος καλλιτέχνης, που θα τοποθετηθεί σε χώρο μπροστά από το Δημαρχείο του Διδυμοτείχου. Σε αυτό θα χαραχθούν δυο αποφθέγματα όπως ανέφερε ο πατέρας της Ελένης, το ένα θα είναι απόσπασμα από τα λόγια της Εισαγγελέως, Αριστοτελίας Δόγκα, και το δεύτερο θα είναι στίχοι από το τραγούδι «Μαύρο Τριαντάφυλλο», που δημιουργήθηκε για την Ελένη σε στίχους και μουσική, Κώστα Γερμανού, με την συμμετοχή της Ελένης Δήμου.

Ο Γιάννης Τοπαλούδης, πατέρας της Ελένης, είπε στην ΕΡΤ πως στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ενεργά Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης «με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους ως αυριανά ενήλικα μέλη της κοινωνίας που θα πάρουν την τύχη της, στα χέρια τους». Θλιβερή είναι η διαπίστωση σύμφωνα με τον κ. Τοπαλουδη της αύξησης των περιστατικών βίας. «Αυτοί που αντιδρούν είναι μόνο οι ευαίσθητοι άνθρωποι εκτός των κυβερνώντων» σχολιάζει και συνεχίζει «αν θέλαμε να είμαστε ευνομούμενη πολιτεία θα  πρέπει πρώτο να έχουμε αυστηρότερες ποινές αν είναι δυνατόν τα 25 χρόνια να μην έχουν εκπτώσεις και δεύτερο να γίνουμε καλύτεροι γονείς».