Μενού
  • Α-
  • Α+

«Είναι αυτό εδώ το φτωχό σπιτάκι που μεγαλώσαμε εκεί μέσα 9 άτομα. Τα 5 αγόρια εμείς τα αδέρφια, εκ των οποίων οι δύο ακολούθησαν τον δρόμο του Θεού και της εκκλησίας. Είμαστε μια φτωχή οικογένεια και όσα λέγονται για εμάς, τον αδερφό μου τον πατέρα Αντώνιο και τη μητέρα μας είναι όλα ψέματα» ήταν το αρχικό ξέσπασμα του ενός αδερφού του ιδρυτή και εμπνευστή της Κιβωτού του Κόσμου στην κάμερα του Alpha.

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: Ξαφνική έρευνα της οικονομικής αστυνομίας στη δομή στη Χίο - Μετέφεραν τεράστιους φακέλους

Ο αδερφός μου έκανε αυτό το μεγάλο έργο και δεν χωνεύτηκε ποτέ από κανένα από αυτά τα μεγάλα κυκλώματα. Του πετούσαν μόνο λάσπη. Είπαν για τη μητέρα μου ότι είναι δικαιούχος του 50% της Κιβωτού του Κόσμου. Η μητέρα μου είναι 86 ετών, συνταξιούχος του ΟΓΑ παίρνει μια μικρή σύνταξη 250 ευρώ και από αυτά τα λεφτά προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά της και τα εγγονάκια της.

Δεν έχει καμία σχέση, δεν υπέγραψε ποτέ κανένα έγγραφο και αυτά που τα στοιχεία που λέγονται ότι βρέθηκαν από τον οικονομικό έλεγχο, είναι όλα ψέματα! Δουλεύουμε από 5-6 ετών όλα τα παιδιά, και ο πατέρας Αντώνιος τα καλοκαίρια όλα δούλευε από το πρωί μέχρι το βράδυ για να μπορέσει να σπουδάσει και έτσι έφτασε να κάνει αυτό το μεγάλο έργο για τα παιδιά. Κανένας όμως, δεν μπόρεσε να αποδεχτεί ότι τα κατάφερε όλα αυτά μόνος του».

«Θα τον θυμούνται περισσότερο για το σταύρωμά του»

Εξάλλου, λίγες ώρες νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είχε εκφράσει την άποψη για σκευωρία και ο άλλος αδερφός του πατέρα Αντωνίου. «Δεν ξέρω αν θα τον θυμούνται για το έργο του, αλλά πάντως θα τον θυμούνται περισσότερο για το σταύρωμά του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας Διονύσιος, ο άλλος αδερφός του πατέρα Αντώνιου, με αφορμή τη «χιονοστιβάδα» αποκαλύψεων για κακοποίηση παιδιών και τα «σκιώδη» οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου» και το σοκ που έχουν προκαλέσει στην κοινή γνώμη.

«Γνωρίζω τον αδερφό μου, την αθωότητά του. Έχει δώσει τη ζωή του γι’ αυτό το έργο μαζί με την πρεσβυτέρα. Δεν ξέρω αν θα τον θυμούνται για το έργο του αλλά πάντως θα τον θυμούνται περισσότερο για το σταύρωμά του. Η σιωπή και η προσευχή μας είναι πιο δυνατή από τις συνεντεύξεις» είπε ο πάτερ Διονύσιος, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρωινό μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας Αντώνιος, όπως γνωστοποίησε μέσω στενών συνεργατών του, φιλοξενείται σε σπίτι στελέχους της δομής. Οταν τον ρωτούν πώς γίνεται να υπάρχουν τόσες καταγγελίες εναντίον τους από παιδιά και πρώην τρόφιμους, ο πατέρας Αντώνιος φέρεται να απαντά: «Δεν είναι δυνατόν να έγιναν όλα αυτά. Δεν κάναμε ποτέ κακό σε κανένα παιδί. Γιατί τα λένε όλα αυτά για εμένα;». Επιπλέον, η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, φέρεται να απαντά ότι «...για όλες τις καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος μας, υπάρχουν απτές αποδείξεις και απαντήσεις. Για κάθε έναν από αυτούς που μας έχει καταγγείλει έχουμε κάνει χίλια καλά».