Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέο κύμα «λουκέτων» λόγω ακρίβειας καταγράφεται σε σουβλατζίδικα παραδοσιακών γειτονιών της Αθήνας. Το σουβλάκι από ένα φθηνό καθημερινό έδεσμα τείνει να μετατραπεί σε είδος πολυτελείας, οδηγώντας πολλούς επαγγελματίες του χώρου της εστίασης να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους. «Κάθε μέρα συνάδελφοι κλείνουν, το πρόβλημα είναι σοβαρό. Κινδυνεύουμε να κλείσουμε και εμείς, δεν ξέρω αν θα αντέξουμε, διώχνουμε προσωπικό και μένουν άνθρωποι που τους είχα 20 χρόνια χωρίς δουλειά. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τις τιμές αλλά είναι αδύνατον διότι βλέπεται κάθε μέρα τι γίνεται», λένε επιχειρηματίες, σύμφωνα με το Mega.

Διαβάστε ακόμα: Καλάθι του νοικοκυριού: Αντίστροφη μέτρηση για το εορταστικό καλάθι – Έρχεται και «καλάθι παιχνιδιών»

Για μια τετραμελή οικογένεια, η αγαπημένη συνήθεια του Σαββατοκύριακου είναι πλέον απαγορευτική μιας και χρειάζονται τουλάχιστον 25 ευρώ μόνο για τυλιχτά και αναψυκτικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πιο ακριβό τυλιχτό σουβλάκι το βρίσκουμε στην Κρήτη με τη μέση τιμή να έχει σκαρφαλώσει στα 4,30 ευρώ, ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 3,54 ενώ στην Αθήνα το σουβλάκι κυμαίνεται στα 3,30 ευρώ.

Οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες όπως το ηλιέλαιο και τις πατάτες, έχουν οδηγήσει σε μια ανεξέλεγκτη αύξηση στις τιμές των προϊόντων καθιστώντας αγαπημένες συνήθειες των Ελλήνων απαγορευτικές. «Έχει ακριβύνει πάρα πολύ, είμαστε κλασικοί Έλληνες αλλά το σκεφτόμαστε πλέον». Οι επαγγελματίες φοβούνται ότι οι αυξήσεις στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες θα συνεχιστούν και αναγκαστικά θα πρέπει να συνεχίσουν να κρατούν ψηλά τις τιμές.