Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί το θρίλερ με την «εξαφάνιση» του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας να τελείωσε, αφού νοίκιασαν σπίτι και μάλιστα κοντά σε αποθήκη που έχουν αγοράσει για τις ανάγκες της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό, ωστόσο οι σκανδαλιστικές αποκαλύψεις γύρω από τον τρόπο λειτουργίας, αλλά και τον φερόμενο κακοποιητικό τρόπο εναντίον των φιλοξενούμενων παιδιών, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Εκ νέου ανοίγουν οι υποθέσεις αναδοχής των παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου» ώστε να εντοπιστούν τα παιδιά και να διαπιστωθούν αν και ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν από τον πατέρα Αντώνιο και τους συνεργάτες του. Εάν δηλαδή επρόκειτο για τις προβλεπόμενες διαδικασίες ή για εικονικές.

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: Νέα καταγγελία για διπλό ξυλοδαρμό ανηλίκου από τέσσερις παιδαγωγούς

Κύριο μέλημα των μελών της νέας διοίκησης είναι να διερευνηθεί αν τα παιδιά της Κιβωτού όντως δόθηκαν σε πραγματικούς ανάδοχους γονείς. Κι αυτό διότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι τα παιδιά δόθηκαν σε άτομα της εμπιστοσύνης του πατρός Αντωνίου, με αποτέλεσμα οι ανήλικοι να συνεχίζουν να διαβιούν σε δομές της οργάνωσης. Τα επίσημα στοιχεία που καταγράφονται από την εφαρμογή της πλατφόρμας anynet, από το 2020 μέχρι και σήμερα, δείχνουν την Κιβωτό να έχει εγκρίνει 24 αναδοχές παιδιών. Πριν από το 2020 δεν έχουμε καταγραφή των αναδόχων, αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου Εργασίας στη Real News. «Το νέο νομοθετικό πλαίσιο και η πίεση που ασκήθηκε στις δομές οδήγησαν στο σημερινό αποτέλεσμα. Τα παιδιά θα αναζητηθούν, ενώ η έρευνα για τις συνθήκες αναδοχής θα επεκταθεί και σε άλλες δομές» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Νέα καταγγελία για διπλό ξυλοδαρμό ανηλίκου 

Την ίδια ώρα, όμως, νέα καταγγελία για διπλή κακοποίηση ανηλίκου, με ξυλοδαρμό από τέσσερις παιδαγωγούς, στην «Κιβωτό του Κόσμου» έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρόκειται για 14χρονο αγόρι το οποίο διαμένει ακόμα στη δομή της ΜΚΟ στο Βόλο και αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες, ίσως και τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο 14χρονος αναμένεται να καταθέσει για δεύτερη φορά σωματική κακοποίηση από παιδαγωγούς. Το αγόρι είχε ξυλοκοπηθεί από τέσσερα διαφορετικά άτομα, ένα εκ των οποίων με το όνομα «Πασχάλης» απασχολεί ήδη την επικαιρότητα, στο πλαίσιο των αποκαλύψεων για την «Κιβωτό». Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη τον Μάρτιο του 2021, ενώ το αγόρι αναμένεται να πει στους ειδικούς ότι λίγους μήνες μετά, τον Ιούλιο, το απομάκρυναν από τη δομή του Βόλου όπου διέμενε και το ξυλοκόπησαν για δεύτερη φορά και το επέστρεψαν πίσω. Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες, καταβάλλονται προσπάθειες από παιδοψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, να «ανοιχτεί» το παιδί και να δώσει συμπληρωματική κατάθεση, ώστε να αποκαλυφθεί η δράση των «παιδαγωγών» και να κληθούν για εξηγήσεις από τη δικαιοσύνη.