Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην αντεπίθεση περνά ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα του με διπλό στόχο. Από τη μια να ξεκινήσει η διαδικασία απόρριψης των κατηγοριών που τους αποδίδονται και από την άλλη για να διαμαρτυρηθούν για την «έξωση», όπως τη χαρακτηρίζουν, που τους έκαναν από τη δομή του Κολωνού μετά την εισαγγελική διάταξη. Σήμερα αναμένεται οι δικηγόροι του ζευγαριού να επισκεφτούν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο προκειμένου να του γνωστοποιήσουν τα όσα συμβαίνουν και να ζητήσουν την παρέμβαση του για τις παρανομίες, όπως λένε, που έχουν γίνει. 

Διαβάστε ακόμα: Κιβωτός του Κόσμου: Μυστήριο με 4 παιδιά που κρατούνταν σε «αναμορφωτήριο» της ΜΚΟ

Ακόμη έχουν προαναγγείλει μηνύσεις προς τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για παραβίαση οικιακής ειρήνης και για παράβαση καθήκοντος. Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας αναφέρεται ότι το ζευγάρι με το ανήλικο παιδί τους διανυκτέρευσαν στο αυτοκίνητο τους ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο πατέρας Αντώνιος έχει προχωρήσει τις προηγούμενες ημέρες σε ενοικίαση σπιτιού αλλά και αποθήκης.  Παράλληλα ο πατέρας Αντώνιος μέσω των δικηγόρων του τα προηγούμενα 25ωρα έστρεψε τα βέλη του κατά της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και της κυβέρνησης για τη στάση τους στα όσα συμβαίνουν. 

Την ίδια στιγμή τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας ερευνούν εξονυχιστικά τις διαδρομές των χτημάτων που βρέθηκαν ενώ στο «μικροσκόπιο» της ΕΛΑΣ έχουν μπει τα απειλητικά μηνύματα που εστάλησαν προς τα παιδιά και τους εργαζόμενους που έκαναν τις καταγγελίες. Αίσθηση προκάλεσε η κίνηση αγνώστων να προχωρήσουν σε αλλαγή επωνυμίας και λογότυπου της επίσημης ιστοσελίδας της Κιβωτού του Κόσμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Η σελίδα στο facebook μετονομάστηκε σε «Υποστηρικτές της Κιβωτού» και οι διαχειριστές της επεσήμαναν ότι «η ονομασία και το λογότυπο της ομάδος μόλις άλλαξε προσωρινά διότι η συγκεκριμένη σελίδα δεν έχει καμία σχέση με το προσωρινό Δ.Σ. της Κιβωτου του Κόσμου αλλά εμείς οι άνθρωποι που είμαστε πίσω από αυτήν τόσα χρόνια, την φτιάξαμε για να υποστηρίξουμε το έργο του πατρός Αντωνίου και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και όταν επιστρέψουν τα πράγματα όπως ήταν θα την ονομάσουμε και πάλι ΚτΚ.» 

Νέα καταγγελία από τέσσερα παιδιά

Σοκ έχει προκαλέσει και η αποκάλυψη της υπόθεσης τεσσάρων παιδιών που φιλοξενούνταν στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Καλαμάτα και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε άλλες δομές στην Αττική. Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα της Κυριακής», τα τέσσερα παιδιά παρέμεναν κλεισμένα και έβγαιναν μόνο για να πάνε στη δουλειά που τους είχε βρει η «Κιβωτός». Όμως αυτό που δημιουργεί ερωτήματα είναι οι καταγγελίες-μαρτυρίες ότι τον άτυπο ρόλο των «δεσμοφυλάκων» είχαν αναλάβει συγκεκριμένοι εθελοντές. Μάλιστα, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, πρόκειται για εν ενεργεία αστυνομικούς που προσέφεραν στη ΜΚΟ του πατρός Αντωνίου τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.