Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία στα υποθηκοφυλακεία της χώρας. Κυρίως στην Αττική παρατηρούνται τεράστιες ουρές ενώ στο κέντρο της Αθήνας ο όγκος εργασίας είναι μεγάλος με έναν δικηγόρο ή έναν δικαστικό επιμελητή να εξυπηρετεί ακόμα και πέντε πολίτες. Το υποθηκοφυλακείο ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό από τις 09:00 μέχρι τη 13:00 αλλά πολίτες πηγαίνουν από τα χαράματα για να εξυπηρετηθούν. 

Διαβάστε ακόμη: Πειραιάς - Γυναικοκτονία: «Είδε κάτι στο κινητό μου, τσακωθήκαμε και θόλωσα» λέει ο δολοφόνος της 19χρονης

Στο Ιλιον αλλά και την Καλλιθέα οι ουρές είναι καθημερινές. Μάλιστα, στο δεύτερο κατάστημα οι πολίτες έχουν βάλει… λίστα με τα ονόματά τους έτσι ώστε εάν ανοίξει το υποθηκοφυλακείο να μπουν μέσα και να διεκπεραιώσουν μία υπόθεσή τους. Το υποθηκοφυλακείο ανοίγει στις 8:30 και οι πολίτες όπως κατήγγειλαν στο MEGA, έχουν μεταβεί από τις 5 η ώρα για να συμπληρώσουν το όνομά τους στη λίστα. Το εξωφρενικό της υπόθεσης είναι ότι έχει γίνει… συνήθεια το να συμπληρώνουν οι άνθρωποι τα ονόματά τους, καθώς από τη διεύθυνση της υπηρεσίας έχει αναρτηθεί χαρτί το οποίο αναγράφει: «Μην απομακρύνεστε από τον χώρο, χάνετε τη σειρά σας. Σβήνεται το όνομά σας από τη λίστα».

«Στα υποθηκοφυλακεία ισχύει η αρχή της χρονικής προτεραιότητας. Δηλαδή ο πρώτος προηγείται και αυτό συμβαίνει γιατί εάν για παράδειγμα κάποιος έχει αγοράσει την Παρασκευή που μας πέρασε και πάει σήμερα να μεταγράψει και είναι πρώτος στην ουρά και εάν δεύτερος ή τρίτος είναι κάποιος που θέλει να γράψει ένα βάρος στο ακίνητο αυτό, ο πρώτος που θα έχει πάει, προηγείται και παίρνει το ακίνητο καθαρό. Αυτό σημαίνει η αρχή της χρονικής προτεραιότητας», διευκρίνισε ο συμβολαιογράφος Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος.