Μενού
patir-antonios
Πατήρ Αντώνιος | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις μετά τις καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και ασέλγεια στην «Κιβωτό του Κόσμου». Οι καταγγελίες προκάλεσαν την παρέμβαση της Οικονομικής Αστυνομίας, αφού βρέθηκε πακτωλός χρημάτων της ΜΚΟ αλλά και 350.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα του διαμερίσματος του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας Σταματίας. Ενώ είναι σε εξέλιξη η έρευνα, οι λογαριασμοί και οι θυρίδες τόσο του ζευγαριού όσων και συγγενών τους στις τράπεζες «πάγωσαν» και πλέον αναμένεται να ανοίξει η θυρίδα της ηλικιωμένης μητέρας του ιερέα, που βρίσκεται σε τράπεζα της Χίου. 

Μίας μητέρας που σύμφωνα με τα όσα είπε ο αδερφός του πατέρα Αντωνίου ζει με τη σύνταξη του ΟΓΑ ύψους 250 ευρώ. «Είπαν για τη μητέρα μου ότι είναι δικαιούχος του 50% της Κιβωτού του Κόσμου. Η μητέρα μου είναι 86 ετών, συνταξιούχος του ΟΓΑ παίρνει μια μικρή σύνταξη 250 ευρώ και από αυτά τα λεφτά προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά της και τα εγγονάκια της. Δεν έχει καμία σχέση, δεν υπέγραψε ποτέ κανένα έγγραφο και αυτά που τα στοιχεία που λέγονται ότι βρέθηκαν από τον οικονομικό έλεγχο, είναι όλα ψέματα!», είπε προ ημερών ο αδερφός του πατέρα Αντωνίου. 

Παραδέχτηκε πως έχει 60.000 ευρώ και θυρίδα

Η 86χρονη μητέρα του ιδρυτή της Κιβωτού μίλησε σήμερα (7/12) στον ALPHA και παραδέχτηκε πως έχει στο όνομά της θυρίδα στην τράπεζα, αλλά και 60.000 ευρώ σε τραπζικό λογαριασμό της! Η ίδια απάντησε «το ήξερα», και «ήταν του άνδρα μου», αλλά όταν ρωτήθηκε για το περιεχόμενο της θυρίδας, περιορίστηκε να πει «δεν θυμάμαι τι έχει μέσα...». «Δεν έχουμε καμία δουλειά με τον πατέρα Αντώνιο. Αυτά τα λεφτά είναι του άνδρα μου» τόνισε η γυναίκα και παραδέχτηκε πως ήξερε ότι ο λογαριασμός με το ποσό ήταν στο όνομά της.

Αξιο απορίας είναι το γεγονός ότι η ηλικιωμένη που σύμφωνα με τον γιο της ζει με 250 ευρώ το μήνα και βγάζει με κέρματα τα έξοδά της προς το τέλος κάθε μήνα, έχει στο όνομά της έναν λογαριασμό με 60.000 ευρώ και μια «γεμάτη» θυρίδα. Οσο για το γεγονός ότι εμφανίζεται μέτοχος του 50% της Κιβωτού του Κόσμου, η 86χρονη λέει πως «το ήξερα» αλλά «δεν υπέγραψα». Ο πατέρας Αντώνιος «τόσες ψυχούλες έσωσε και τον σταυρώνουν σαν τον Χριστό», λέει η μητέρα του. 

Κιβωτός του Κόσμου: Βρέθηκε σάκος με χρυσαφικά

Στο μεταξύ, οι έρευνες της Αστυνομίας για τα οικονομικά της ΜΚΟ και των μελών του πρώην ΔΣ είναι σε πλήρη εξέλιξη. Τελευταίο... εύρημα είναι ένας σάκος μέσα σε δομή της «Κιβωτού» ο οποίος είχε 15 χρυσαφικά 15 κιλών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Το Πρωινό» στον σάκο υπήρχαν βέρες, σταυροί, δαχτυλίδια, βραχιόλια, περιδέραια, με την αξία του χρυσού να ανέρχεται σε 500 ευρώ το κιλό και το σύνολο να σκαρφαλώνει στις 7.500 ευρώ.