Μενού
hthopoioi
Κινητοποίηση ανθρώπων της Τέχνης | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Με σύνθημα «κανένα γύρισμα, καμία παράσταση, καμία πρόβα, κανένα μάθημα, καμία μεταγλώττιση» το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών ανακοίνωσε αργά τη νύχτα της Τετάρτης την προκήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας την Τετάρτη 1/2/2023 και την Πέμπτη 2/2/2023, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στην έκδοση τιυ Προεδρικού Διατάγματος που - όπως καταγγέλλουν - εξισώνει τα διπλώματά τους από τις δραματικές σχολές με το απολυτήριο λυκείου. Αίτημα των ηθοποιών είναι να θεωρούνται ξανά απόφοιτοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης όπως συνέβαινε παλαιότερα.

Μάλιστα, την Πέμπτη 2/2/2023 διοργανώνουν συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, ενώ στο μεταξύ, προγραμματίζουν συνάντηση των εκπροσώπων των καλλιτεχνικών σωματείων με την ΠτΔ κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σήμερα Πέμπτη 26/1/2023 και ώρα 10.30. Τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση που έχουν ανακοινώσει οι Δραματικές σχολές, παράλληλα με τη συνάντηση με την ΠτΔ, με συγκέντρωση στο ΥΠΠΟΑ σήμερα στις 10.00 στην Αθήνα και στις 17:00 στο άγαλμα Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη. Τη διοργάνωση Συνέντευξης Τύπου - Ανοιχτής Εκδήλωσης προς ενημέρωση όλου του κλάδου και των ΜΜΕ για τις θέσεις του ΣΕΗ και την κατάσταση στις καλλιτεχνικές σπουδές το Σάββατο 28/1/2023.

«Ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσουμε το υπέρτατο όπλο μας, αυτό της απεργίας, και να σταματήσουμε τα πάντα για δύο ολόκληρες μέρες προσπαθώντας αυτή τη φορά ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ. Ας σπάσουμε τον φόβο και την οικονομική επισφάλεια που είμαστε 2 χρόνια τώρα και ας στηρίξουμε με τη στάση μας τους φοιτητές των δραματικών σχολών που είναι 40 μέρες μπροστά στον αγώνα αυτό.

#ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ #ΑΠΕΡΓΙΑ #ΣΕΗ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ: Έχουν περάσει 40 ημέρες από την έκδοση του ΠΔ 85/2022,...

Posted by ΣΕΗ - HAU, Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών - Hellenic Actors Union on Wednesday, January 25, 2023

Καλούμε την ΠΟΘΑ και όλα τα καλλιτεχνικά σωματεία, αλλά και την ΟΛΜΕ, να καλέσουν και εκείνοι με τη σειρά τους απεργία και να συμμετέχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Απόσυρση του ΠΔ 85/2022 και υπαγωγή όλων των καλλιτεχνών στη μισθολογική βαθμίδα ΤΕ
  • Ίδρυση Δημόσιου και Δωρεάν Πανεπιστημίου Παραστατικών Τεχνών
  • Μέχρι την ίδρυσή του, οριστική λύση στο ζήτημα των διπλωμάτων μας από το 2003 έως τότε
  • Συλλογικές συμβάσεις στο ελεύθερο θέατρο, τον οπτικοακουστικό τομέα και τα ΔΗΠΕΘΕ
  • Γενναία αύξηση των επιχορηγήσεων του θεάτρου

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 και ΠΕΜΠΤΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Κανένα γύρισμα, καμία παράσταση, καμία πρόβα, κανένα μάθημα, καμία μεταγλώττιση» αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.