Μενού
mathites-gefura
Μαθητές στην γέφυρα | @Ανδρέας Κοτσανάς
  • Α-
  • Α+

Οι απίστευτες εικόνες με μαθητές να περνούν τον φουσκωμένο ποταμό Εύηνο, διασχίζοντας μία αυτοσχέδια γέφυρα και μπαίνοντας σε κουβούκλιο, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου. Η σφοδρή κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα να γίνει κατολίσθηση στην επαρχιακή οδό Λουτρών Στάχτης - Θέρμου, με αποτέλεσμα το λεωφορείο που είχε μεταφέρει τους μαθητές από τα χωριά Φαμήλα και Στράνωμα στο Θέρμο το πρωί, να μην μπορεί να πραγματοποιήσει το μεσημεριανό δρομολόγιο. 

Ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας αναφέρθηκε στο περιστατικό που έθεσε σε κίνδυνο τα παιδιά, λέγοντας πως δεν ενημερώθηκε ποτέ ο ίδιος αλλά και η περιφέρεια προκειμένου να γυρίσουν οι μαθητές σπίτια τους κάνοντας παράκαμψη από δρόμο που ήταν ανοιχτός κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας. Μάλιστα, προανήγγειλε πως θα επισκεφτεί τον εισαγγελέα για να ζητήσει την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου αφού «είναι απαράδεκτες αυτές οι καταστάσεις». 

«Το μεσημέρι αντί να ειδοποιηθούμε για να φιλοξενήσουμε τα παιδιά σε ξενοδοχείο ή να μεταβεί οδηγός για να παραδώσει τους μαθητές στα σπίτια τους πηγαίνοντας από άλλο δρόμο, αποφάσισαν ο οδηγός με κάποιους γονείς να περάσουν τα παιδιά πάνω από τον φουσκωμένο ποταμό που είχε στάθμη νερού 10 μέτρα. Η Περιφέρεια δεν είχε καμία ενημέρωση. Κάποιοι γονείς περίμεναν απέναντι στο ποτάμι τα παιδιά τους. Η παράκαμψη ήταν 1 ώρα. Αυτά τα πράγματα δεν γίνεται να συμβαίνουν πάνω από το φουσκωμένο ποτάμι. Δεν γίνεται μαθητής τετάρτης δημοτικού να μπαίνει μέσα στο κουβούκλιο για να περάσει το ποτάμι και όχι μόνο, οποιοσδήποτε άνθρωπος. Εγώ το πληροφορήθηκα όταν είδα τις φωτογραφίες στα social media και διαμαρτυρήθηκα, πήρα την Αστυνομία και ζήτησα όποιος πλησιάσει εκεί να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου» είπε ο κ. Κωνσταντάρας στο OPEN. Ο δήμαρχος θα πάει στον εισαγγελέα για να ζητήσει την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου.

🆘 ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ!!! Μικρά παιδιά κρέμονται στην κυριολεξία πάνω από τα φουσκωμένα νερά του ποταμού...

Posted by Ανδρέας Κοτσανάς on Thursday, January 26, 2023