Μενού
grigoris-petrakos
Γρηγόρης Πετράκος | NDP
  • Α-
  • Α+

Ο παρουσιαστής και υποψήφιος βουλευτής, Φίλιππος Καμπούρης, κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του συγγραφέα και πρώην βουλευτή Πέτρου Τατσόπουλου με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει στη σύλληψή του το βράδυ της Δευτέρας (30/1) στα πλαίσια του Αυτοφώρου και στη συνέχεια ο συγγραφέας να αφεθεί ελεύθερος. Ο παρουσιαστής αποκάλεσε «υβριστή της Ορθοδοξίας» τον συγγραφέα και στο πλευρό του είναι ο Γρηγόρης Πετράκος. 

Ο τραγουδιστής τα «έβαλε» με τον συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «νομίζει ότι είναι μορφωμένος». «Ο σύγχρονος ξερόλας όμως του 21ου αιώνα είναι πολύ πιο έξυπνος και σοφός από αυτούς. Και αναρωτιέται αν θρησκεία και παιδεία είναι ασύμβατα... Θα σε στενοχωρήσω αλλά αθεΐα και παιδεία είναι τα μόνα ασύμβατα. Καημένε...», σημειώνει στην ίδια ανάρτηση.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γρηγόρη Πετράκου:

«Η χειρότερη μορφή αμόρφωτου.

Εκείνος που νομίζει ότι είναι μορφωμένος.

Αλλά η αλαζονεία του είναι δέκα πήχεις πάνω απ τη μόρφωση του.

Ο κύριος μορφωμένος λοιπόν λέει αμόρφωτους όσους πιστεύουν στο Θεό. Μέσα σε αυτούς προφανώς βάζει το Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Πλωτίνο, τον Πλούταρχο και τον Επίκτητο που στα μνημειώδη φιλοσοφικά τους έργα αναφέρουν το Θεό κάθε δεύτερη σειρά.

Να θυμίσω λοιπόν στον ανεκδιήγητο ότι ο Πλάτων θεωρεί Παιδεία μόνο τη Φιλοσοφία και τη Μουσική. Και δεν υπήρξε μεγάλος φιλόσοφος στην αρχαία παγκόσμια σοφία και διανόηση που δεν είχε το Θεό σαν κύριο θέμα της έρευνας του. Ο σύγχρονος ξερολας όμως του 21ου αιώνα είναι πολύ πιο έξυπνος και σοφός από αυτούς. Και αναρωτιέται αν θρησκεία και παιδεία είναι ασύμβατα... Θα σε στενοχωρήσω αλλά αθεΐα και παιδεία είναι τα μόνα ασύμβατα. Καημένε...»

Η χειρότερη μορφή αμόρφωτου. Εκείνος που νομίζει ότι είναι μορφωμένος. Αλλά η αλαζονεία του είναι δέκα πήχεις πάνω απ τη...

Posted by Grigoris Petrakos on Tuesday, January 31, 2023

Ο Φίλιππος Καμπούρης, ο οποίος στο παρελθόν είχε εκλεγεί ως δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο του Πέτρου Μαντούβαλου και φέτος είναι υποψήφιος βουλευτής με την «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου στο Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών μήνυσε τον Πέτρο Τατσόπουλο εξαιτίας δηλώσεων που έκανε. «Συκοφάντη και υβριστή της Ορθοδοξίας, που δεν έχεις το Θεό σου και ειρωνεύεσαι το σοβαρό πρόβλημα υγείας που απείλησε την ίδια μου τη ζωή και το ξεπέρασα με πίστη και υπομονή και τη μάχη που δίνει τώρα η αδελφή μου με τον καρκίνο, τολμάς αναίσχυντε άνθρωπε να προσβάλλεις την υπόστασή μου, τα πιστεύω μου και και την πίστη μου στο Θεό! Στα δικαστήρια θα λογοδοτήσεις για τις απερίγραπτες δηλώσεις σου!», δήλωσε σε σύντομο βίντεο που δημοσίευσε ο Φίλιππος Καμπούρης αναφερόμενος στον Πέτρο Τατσόπουλο.