Μενού
roula-pispirigkou
Ρούλα Πισπιρίγκου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο Μάνος Δασκαλάκης, πατέρας των τριών νεκρών κοριτσιών από την Πάτρα ήταν ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε στη δίκη για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Ρούλα Πισπιρίγκου δολοφόνησε την πρωτότοκη κόρη της χορηγόντας της μεγάλη δόση κεταμίνης, ενώ είχε αποπειραθεί να τη σκοτώσει και το 2021 μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο με αποτέλεσμα το παιδί να πάθει ανακοπή και να καταστεί τετραπληγικό. Την κατηγορία εις βάρος της στηρίζει ο εν διαστάσει σύζυγός της, ο οποίος αναμένεται στην επόμενη δικάσιμο να δεχτεί ερωτήσεις από τον Αλέξη Κούγια

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές η Τζωρτζίνα δολοφονήθηκε με κεταμίνη και τα ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι:

  1. Γιατί και σε αυτό το επεισόδιο, όπως και στα προηγούμενα 8, ήταν η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας;
  2. Γιατί τρεις μέρες πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας έλαβε στο κινητό της διαφήμιση κεταμίνης μετά από σχετική αναζήτηση;
  3. Είναι τυχαίο το γεγονός πως λίγες μέρες πριν είχε πληροφορηθεί από τον σύζυγό της πως θα ξαναφύγει από το σπίτι;

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα ενοχοποιητικά στοιχεία 

Σύμφωνα με το MEGA, το πρώτο ενοχοποιητικό στοιχείο εις βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου είναι το γεγονός πως σε κάθε κρίση, σε κάθε επεισόδιο, σε κάθε θάνατο παιδιού ήταν πάντα εκεί. Η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας. «Επειδή έχει τονιστεί ότι πάντα ήμουν εγώ εκεί. Καμία μαμά δε θα άφηνε μόνο το παιδί στο νοσοκομείο», έχει δηλώσει η ίδια. Ωστόσο εντύπωση προκάλεσε η αποκάλυψη του Μάνου Δασκαλάκη στο δικαστήριο, πως όταν η Τζωρτζίνα είχε επιληπτικό επεισόδιο, αντί η Ρούλα Πισπιρίγκου να καλέσει τους γιατρούς, κάλεσε με βιντεοκλήση τον ίδιο. 

  • Μου έκανε εντύπωση αυτό. Με πήρε με βιντεοκλήση την ώρα που είχε ξεκινήσει ένα επεισόδιο.
  • Ηταν εν εξελίξει;
  • Εν εξελίξει το επεισόδιο, δεν ήταν από την αρχή.
  • Και πως έληξε το επεισόδιο;
  • Της είπα «τι κάνεις; Κλείσε και πάρε τους γιατρούς να μας πουν τι θα κάνουμε».

Αυτό το περιστατικό σημειώθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 2022. Δύο μέρες πριν ο Δασκαλάκης της είχε πει ότι: «Καλύτερα να είμαστε χωριστά, παρά να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας». Και αυτό είναι το δεύτερο ενοχοποιητικό στοιχείο για την κατηγορούμενη. Επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις που στα μάτια του Δασκαλάκη πλέον φαντάζουν ως μια ιδιόμορφη σκυταλοδρομία θανάτου καθώς μετά από κάθε χωρισμό, ένα παιδί «έφευγε». «Είχε ψύχωση και πάθος με τον άντρα της, δηλαδή όταν τον έχανε δεν υπολόγιζε τίποτα. Ήταν μέχρι ένα σημείο έξυπνη, αλλά όταν ήταν με τον άντρα της και καταλάβαινε ότι θα τον χάσει, μπλόκαρε», λέει οικογενειακός φίλος.

Ενώ το δικαστήριο κρίνει άκρως κομβική τη σχέση του ζευγαριού στην διαλεύκανση της υπόθεσης, η πλευρά Πισπιρίγκου επιχειρεί να αποσυνδέσει τα γεγονότα κατηγορώντας την ανακρίτρια μάλιστα για καφενειακές συζητήσεις. «Αντί να την ρωτήσετε ουσιαστικές ερωτήσεις, έχετε μεταβάλει την απολογία σε συζήτηση για πρωινάδικο, όταν ρωτάς τι όνειρα βλέπεις και πως τα εξηγείς», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Το τρίτο ενοχοποιητικό στοιχείο για την ίδια είναι πως κανένας γιατρός δεν είδε από την αρχή του κανένα από τα συνολικά 9 επεισόδια της Τζωρτζίνας. Πάντα τους ειδοποιούσε η μητέρα και εκείνοι με την σειρά τους πάσχιζαν νυχθημερόν να βρουν την αιτία των κρίσεων. «Αυτοί δεν ξέρουν τι ψάχνουν να ξέρεις, έρχονται και με κοιτάνε με ένα βλέμμα της αγελάδας, το ηλίθιο», είχε πει η Ρούλα Πισπιρίγκου για τους γιατρούς που δεν κατάφεραν ποτέ να εξηγήσουν πως η Τζωρτζίνα δεν είχε επεισόδια στη ΜΕΘ αλλά μόνο όταν νοσηλευόταν σε απλή κλίνη. 

Μιλώντας στο MEGA ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης ανέφερε πως το αίτιο θανάτου της κεταμίνης δεν μπορεί να αλλάξει. «Η κεταμίνη που βρέθηκε στο σώμα της μικρής Τζωρτζίνας είναι αρκετή σαν ποσότητα να τη σκοτώσει καθώς σύμφωνα με έρευνες στο παρελθόν μπορεί να σκοτώσει και άτομα με μεγαλύτερο βάρος σώματος», δήλωσε αρχικά και συνέχισε λέγοντας: «Τα υπόλοιπα περιστατικά που σημειώθηκαν με την μικρλή Τζωρτζίνα μπορεί να οφείλονται στο ίδιο αίτιο αλλά και σε κάτι διαφορετικό. Πρέπει να δούμε εάν συνδέεται με την κεταμίνη το πρώτο περιστατικό ανακοπής της μικρής Τζωρτζίνας».