Μενού
rex
Κατάληψη στο Rex | @_drgsss
  • Α-
  • Α+

Στην κατάληψη και της δεύτερης σκηνής του Εθνικού θεάτρου, του Rex στην οδό Πανεπιστημίου, προχώρησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ομάδα καλλιτεχνών και σπουδαστών στις δραματικές σχολές που διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση των πτυχίων τους.

Νωρίτερα, το απόγευμα της Τρίτης, παρά την έντονη κακοκαιρία, εκατοντάδες σπουδαστές και καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν έξω από το Κτίριο Τσίλερ του Εθνικού Θέατρου, το οποίο από το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου τελεί και αυτό υπό κατάληψη. Οι συγκεντρωμένοι διέκοψαν την κυκλοφορία στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, φωνάζοντας συνθήματα, χορεύοντας, τραγουδώντας και παίζοντας μουσική με διάφορα μουσικά όργανα.

Στο μεταξύ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος έχει ήδη προκηρύξει νέα 24ωρη απεργία για σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023. «Πενήντα και πλέον μέρες που έχει υπογραφεί το ντροπιαστικό για τον κλάδο μας Π.Δ. 85/2022, συνεχίζουμε ακάθεκτοι και ακόμα πιο συσπειρωμένοι» τονίζει στην ανακοίνωση της η ΠΟΘΑ, ζητώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους: «Άμεση απόσυρση του Π.Δ. 85/2022 για τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό. Επαναφορά των επαγγελμάτων τους στο καθεστώς ΤΕ για όλους (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε). Παροχή σίτισης, στέγασης, δωρεάν συγγράμματα στο σπουδαστικό Σώμα. Ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και ενιαίας δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες υπό την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.