Μενού
LEKKAS
Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η ελληνική δύναμη έρευνας και διάσωσης ενισχύθηκε χθες το βράδυ και η ΕΜΑΚ βρίσκεται πλέον στην Αντιόχεια της Τουρκίας όπου έχει στήσει το «αρχηγείο» της και η έτερη ομάδα που επιχειρεί ήδη για τρίτη μέρα στο Χατάι και μεταξύ αυτών βρίσκεται κι ο Ευθύμης Λέκκας. Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ μιλούσε στον αέρα του Open TV από την Αντιόχεια και την ώρα που μιλούσαν για τους μετασεισμούς έκανε άλλον έναν. «Τώρα γίνεται σεισμός, τον ακούτε» είπε ο καθηγητής, που πρόσθεσε ότι «ήταν της τάξης των 4 βαθμών».

Για τις εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου με τους διασώστες να επιχειρούν στα συντρίμμια των χιλιάδων κατεστραμμένων κτηρίων, ο κύριος Λέκκας, τονίζει ότι παρά την εμπειρία τους, δεν μπορεί να μείνει κανείς ανεπηρέαστος απ' ό,τι συμβαίνει στο μέτωπο της καταστροφής. «Βλέπει κανείς τους διασώστες που ξεχνάνε τα πάντα και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Χαμογελούν όταν βγάζουν επιζώντες, και μετά από 10 λεπτά τους βλέπεις να κλαίνε επειδή δεν πρόλαβαν να βγάλουν ένα κοριτσάκι...».

Οσον αφορά στο μέτωπο του σεισμού τόνισε ότι πρόκειται για μία τεράστια έκταση ίση με τη μισή Ελλάδα! «Είναι μια τεράστια έκταση. Αν υπολογίσουμε χέρσο κομμάτι, πρόκειται για μια απόσταση από την Πελοπόννησο μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Θα ακολουθήσουμε μια δύσκολη διαδρομή από Συρία μέχρι Ελαζίρ περίπου 400 χιλιόμετρα για να δούμε όλο το ρήγμα και να το οριοθετήσουμε» πρόσθεσε.