Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τον πελάτη της, Ηλία Μίχο, ο οποίος κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση του 12χρονου κοριτσιού στα Σεπόλια μίλησε η δικηγόρος του, Μαρία Κουρτέση, η οποία ανέφερε ότι ο εντολέας της εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες, που του αποδίδονται, και ότι δε βρέθηκε στο κινητό του η εφαρμογή γνωριμιών «Blindchat», μέσω της οποίας κατηγορείται ότι έκλεινε τα «ραντεβού» της φρίκης για το ανήλικο κοριτσάκι. Άξιο αναφοράς σχετικά με την υπόθεση είναι ότι έχουν ταυτοποιηθεί άλλοι έξι άνδρες.

Συγκεκριμένα, σχετικά με την εφαρμογή ανέφερε ότι «δεν έχει βρεθεί το blindchat στο κινητό τηλέφωνο του Ηλία Μίχου. Η εταιρεία υποχρεώθηκε να δώσει απάντηση σε συγκεκριμένη ενέργεια της ανακρίτριας. Η ανακρίτρια ζήτησε από την εταιρεία Blindchat να απαντήσει για 3 αριθμούς κινητού, 2 του παιδιού και έναν του Μίχου. Η εφαρμογή βρέθηκε στα δύο κινητά του κοριτσιού και όχι στου Μίχου», είπε σχετικά για τη συγκεκριμένη πτυχή της υπόθεσης.

Παράλληλα η δικηγόρος ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος έχει μόνο ένα κινητό, σε αντίθεση με πολλές κινητές συσκευές που βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας του παιδιού. Στις συγκεκριμένες συσκευές όπως είπε δε βρέθηκαν κι άλλες εφαρμογές γνωριμιών όπως το Tinder και το Waplog αλλά και εφαρμογές social media. Μεταξύ άλλων η δικηγόρος δήλωσε πως δέχεται πολλά σχόλια για το γεγονός ότι ανέλαβε την υπεράσπιση του Ηλία Μίχου. «Δέχομαι ακόμα και απειλές. Μου λένε ότι υπερασπίζομαι ένα τέρας. Κάνω τη δουλειά μου η οποία έχει να κάνει με την ασφάλεια δικαίου, ακόμα κι ας μην το καταλαβαίνει ο κόσμος», ανέφερε συγκεκριμένα.

Τι είπε στην κατάθεσή του το 12χρονο κοριτσάκι 

Νέα στοιχεία φέρνει στο «φως» η νέα κατάθεση της 12χρονης από τα Σεπόλια, του κοριτσιού που έπεσε θύμα συστηματικής σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης. Πίσω από τη σκοτεινή υπόθεση εμπλέκονται, όπως σημείωσε και το κοριτσάκι, άνθρωποι υπεράνω υποψίας, όπως είναι επιχειρηματίες και επιστήμονες, ενώ τα «ραντεβού» έκλεινε ο Ηλίας Μίχος, ο οποίος και της υποδείκνυε ποιους και πώς θα τους προσεγγίζει. Άξιο αναφοράς είναι ότι η 12χρονη ρωτήθηκε και για τον «Γιώργο», τον άνδρα που της υπέδειξε το περιβάλλον του Ηλία Μίχου, ο οποίος την εξέδιδε πριν καν τη γνωρίσει ο ίδιος.

Η ανήλικη, στην κατάθεσή της, ανέφερε ότι ο «Γιώργος» ήταν ο πρώτος μετά τον Μίχο που την εκμεταλλευόταν σεξουαλικά. Συμπλήρωσε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας δούλευε σε μεγάλη εταιρεία, έχει οικογένεια, έναν γιο, έναν σκύλο και ένα μπλε αυτοκίνητο και ένα μηχανάκι, ενώ ψώνιζε και στο μαγαζί του Ηλία Μίχου και ο Μίχος ήξερε τι δουλειά κάνει. Το κοριτσάκι σημείωσε, παράλληλα, στην κατάθεσή του την περασμένη Πέμπτη στις αστυνομικές Αρχές. ότι μίλησε μαζί του μέσω Instagram και συναντήθηκαν στο αυτοκίνητό του.

Τα ραντεβού στα ιατρεία

Ανάμεσα στα πρόσωπα που της υποδείκνυε ο Ηλίας Μίχος, για να τα πλησιάσει, ήταν και ο 65χρονος δερματολόγος, ο οποίος διατηρεί ιατρείο στην ομώνυμη περιοχή. Ειδικότερα, η 12χρονη κατέθεσε πως ο Μίχος ήξερε τον δερματολόγο, γνώριζε πως είχε χρήματα και της είπε να πάει να του μιλήσει. Το κορίτσι, όπως αναφέρεται, πήγε στο ιατρείο και του είπε να βρεθούν, γεγονός που δέχθηκε ο γιατρός και της έδινε πενήντα ευρώ. Η ανήλικη περιέγραψε τον χώρο του ιατρείου και κατέθεσε πως συναντιόντουσαν σε ένα δωμάτιο, που υπήρχε ένα κρεβάτι.

Τα «ραντεβού» συνήθως λάμβαναν χώρο τα απογεύματα και είχε τύχει να βρίσκονται και ασθενείς στο ιατρείο, την ώρα που το ανήλικο κοριτσάκι πήγαινε εκεί. Παράλληλα, η 12χρονη έκανε λόγο και για συνάντησή της με οδοντίατρο της περιοχής, για τον οποίο και περιέγραψε μερικά από τα συμβάντα. Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή της είπε ότι ο οδοντίατρος ήταν παντρεμένος και είχε μία κόρη. Ο Μίχος επανέλαβε την ίδια διαδικασία και με τον δερματολόγο, καθώς την έβαλε να χτυπήσει το κουδούνι του οδοντίατρου, με τον οποίο και συναντήθηκαν περισσότερες από μία φορές στο εργαστήριό του. Άξιο αναφοράς είναι ότι το κορίτσι υπέδειξε τη διεύθυνση του ιατρείου και στον χάρτη.