Μενού
biasmos-anilikoy
Βιασμός | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Εξι είναι, συνολικά, τα νέα πρόσωπα που έχουν ταυτοποιηθεί από τις Αρχές για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης του 12χρονου κοριτσιού στα Σεπόλια και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να δώσουν εξηγήσεις στην Ανακρίτρια. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα πέρασε το κατώφλι της Ανακρίτριας ο 60χρονος δημοφιλής πρώην διαιτητής ποδοσφαίρου και πολιτευτής, καθώς συμμετείχε στις αυτοδιοικητικές εκλογές το 2019 στην Περιφέρεια Αττικής, ο οποίος πήρε προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή (24/2).

Δύο από τους έξι άνδρες, μιλούν στην τηλεόραση του Star, και αναφέρονται στην υπόθεση. «Όχι, δεν έχω να φοβηθώ κάτι, θα πάω να κάνω την κατάθεσή μου, είμαι καθαρός δεν έχω κάτι. Πέρα από αυτό ερχόταν στο τραπέζι, με έβλεπε και μου μίλαγε, ζητώντας μου το ποδήλατο να πάει βόλτα, το πατίνι όταν πήγαινα», είπε ένας εκ των δύο, με έναν άλλον 30χρονο άνδρα να προσθέτει: «Επαφή δεν είχαμε, εγώ την ψιλο-υποστήριζα οικονομικά με μικρά ποσά. Δεν έβγαινα εγώ έξω, της έλεγα, άμα θες, έλα θα σου δώσω και έφευγε. Καθόταν μέχρι μισάωρο, γιατί είχα μερικά ινδικά χοιρίδια και της άρεσε να παίζει. Μιλούσαμε, έπαιζε λίγο και έφευγε. Ποτέ δεν έχω κάνει κάτι με μία τόσο μικρή»

Σε ό,τι αφορά στον 60χρονο διαιτητή, όπως είχε πει και η 12χρονη στην κατάθεσή της, τον επισκέφθηκε στον επαγγελματικό χώρο που διατηρούσε στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, δύο στενά μακριά από το κατάστημα του Ηλία Μίχου. Ο 60χρονο σφύριζα στην Α' Εθνική της Super League και είναι πανελλήνια γνωστός. Όπως αναφέρεται, το συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο στα Σεπόλια ο διαιτητής τον διατηρεί τα τελευταία 20 χρόνια και εκεί ισχυρίζεται η 12χρονη ότι την έστειλε ο Μίχος. Ο ίδιος, πάντως, αρνείται την όποια έμπλοκή του στην υπόθεση.

Πηγές, μιλώντας για τον διαιτητή στην τηλεόραση του Star για τον διαιτητή, όπως η γιαγιά της 12χρονης αναφέρουν ότι ο πασίγνωστος διαιτητής ήταν μεγάλος γυναίκας, ο οποίος είχε δύο παιδιά αλλά είχε χωρίσει. «Μου είπε μία φορά να πάω τη μεγάλη στο ποδόσφαιρο. Λέει θα την πηγαίνω εγώ και θα τη φέρνω. Δεν κατάλαβες καλά, του είπα, που θα σου δώσω εγώ το παιδί και έληξε εκεί το θέμα», είπε μεταξύ άλλων η γιαγιά της 12χρονης. Οι έξι άνδρες, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις στην ανακρίτρια τις επόμενες ημέρες, διατηρούσαν όλοι τους καταστήματα μία «ανάσα» από του (σ.σ. κατάστημα) Μίχου και έκαναν επαγγέλματα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. 

Τι είχε αποκαλύψει η 12χρονη για τον Μίχο

Την ίδια ώρα αποκαλυπτικά για τη δράση του Ηλία Μίχου είναι τα όσα είπε η 12χρονη στην κατάθεσή της. «Ο Μίχος με είχε στείλει να χτυπήσω το κουδούνι και σε έναν οδοντίατρο. Εκεί κοντά στην περιοχή είχε το ιατρείο του. Ξέρω ότι είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη. Αυτός δεν ερχόταν στο μαγαζί του Μίχου αλλά ο Μίχος με έστειλε στο ιατρείο του. Ήρθαμε σε επαφή στο ιατρείο του περισσότερες από μία φορά. Είχα και το τηλέφωνό του και μετά ανταλλάσσαμε μηνύματα».

Η 12χρονη έχει περιγράψει στις Αρχές ότι ο Μίχος εντόπιζε τους πελάτες ακόμη και στην πλατεία που έπαιζαν παιδιά και στη συνέχεια την οδηγούσε σε εκείνους. Στόχευε στην «τσέπη» τους, γι’ αυτό και ο 65χρονος δερματολόγος, ο οποίος προφυλακίστηκε την περασμένη Παρασκευή, φαίνεται να ήταν για τον Μίχο ο απόλυτος στόχος. «Ο Μίχος ήξερε ότι ο δερματολόγος είχε λεφτά. Με έστειλε να πάω στο ιατρείο του. Μόλις έμπαινες είχε ένα σαλόνι, δίπλα τον χώρο που εξέταζε, μια μικρή κουζίνα, ένα μπάνιο και σε έναν άλλο χώρο, δίπλα, ένα κρεβάτι. Εκεί βρισκόμασταν. Όλες τις φορές κατά τις 19:00 το απόγευμα. Κάποιες φορές υπήρχαν και ασθενείς μέσα στον χώρο που περίμεναν στο σαλονάκι».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA