Μενού
sepolia
Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το κατώφλι της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση των βιασμών της 12χρονης στα Σεπόλια αναμένεται να περάσει τις προσεχείς ημέρες ο οδοτεχνίτης, πρώην διαιτητής, που έχει εμπλακεί στην υπόθεση μέσα από τις καταθέσεις του κοριτσιού. Χθες πήραν το δρόμο για τις φυλακές δυο ακόμη άντρες ενώ και σήμερα αναμένεται να κληθούν να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις στην ανακρίτρια και άλλα πρόσωπα.

Οι δυο που κρίθηκαν προφυλακισμένοι δεν έπεισαν την ανακρίτρια με τους ισχυρισμούς και πήραν το δρόμο για τις φυλακές. Πρόκειται για έναν 33χρονο παντρεμένο με μία κόρη 6 ετών και έναν 58χρονο υπάλληλο εταιρείας και οι δύο από την περιοχή των Σεπολίων, τους οποίους είχε υποδείξει και κατονομάσει η ανήλικη στην τελευταία της κατάθεση. O πρώτος θα οδηγηθεί στις φυλακές Τριπόλεως ενώ ο δεύτερος στις φυλακές Γρεβενών.

Η 12χρονη είχε πει για τον 33χρονο ότι «είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη 6 ετών. Είχε και ένα παράνομο όπλο. Η κόρη του και η γυναίκα του ερχόντουσαν στην πλατεία που παίζαμε. Εκεί στην πλατεία, ο Μίχος μου τον είχε δείξει και μου είχε πει ‘με αυτόν θα πας’. Βρισκόμασταν στο σπίτι του την ώρα που η γυναίκα του και η κόρη του ήταν στην πλατεία».

Για τον 58χρονο είχε αναφέρει ότι ήταν ο δεύτερος άνδρας που την κακοποίησε μετά τον Ηλία Μίχο. «Αυτός ήταν ο πρώτος μετά τον Μίχο. Έχει έναν γιο, έναν σκύλο μικρό άσπρο, μια Mercedes μπλε και ένα μηχανάκι. Ξέρω ότι δουλεύει σε μεγάλη εταιρεία. Αυτός ερχόταν στην πλατεία, ψώνιζε καμιά φορά από το μαγαζί του Μίχου. Βρεθήκαμε με αυτόν στο αμάξι του».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τοποθετήθηκε με ανάρτησή του, λέγοντας ότι ο 60χρονος οδοντοτεχνίτης δεν έχει θέση ανάμεσα στους νοσοκομειακούς μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. «Δεν μπορεί να εργάζεται με την κατηγορία ως βιαστής. Εάν αποδειχθεί η αθωότητά του να γυρίσει πίσω στη δουλειά του. Δε θέλουμε μεταξύ μας εργαζόμενους που επικρέμονται κτηνώδεις κατηγορίες για βιασμό».

Από την πλευρά του ο 60χρονος αρνείται κατηγορηματικά ότι κακοποίησε σεξουαλικά το κοριτσάκι. Επίσης ο βασικός πρωταγωνιστής στην υπόθεση Ηλίας Μίχος αναμένεται να δώσει στις 2 Μαρτίου συμπληρωματική κατάθεση. Αρχικά δεν είχε πει πολλά και είχε υποστηρίξει ότι το παιδί πήγαινε μαζί του με τη θέλησή του. Ωστόσο από τότε η 12χρονη έχει αποκαλύψει χώρους όπως οίκος ανοχής που την οδηγούσε και για συναντήσεις με άντρες με τους οποίους βρισκόταν στην γειτονιά όπου διατηρούσε ο Μίχος το μίνι μάρκετ. Έτσι ο Ηλίας Μίχος θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για όλα αυτά ενώπιον της ανακρίτριας.