Μενού
tempi-traumaties
Ανύσια, Δάφνη, Γεράσιμος - Ιάσονας | Eurokinissi / @ΣΚΑΙ
  • Α-
  • Α+

Μάχη για να κρατηθούν στη ζωή δίνουν οι τρεις τραυματίες από το δυστύχημα στα Τέμπη, που συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), σε κρίσιμη κατάσταση. Η Δάφνη, η Ανύσια και ο Γεράσιμος - Ιάσονας εξακολουθούν να νοσηλεύονται, 19 ημέρες μετά τη σύγκρουση του Intercity 62 με την εμπορική αμαξοστοιχία. Σε απλές κλίνες νοσοκομείων νοσηλεύονται επίσης ακόμα έξι τραυματίες. 

Η Δάφνη, η σύντροφος του αδικοχαμένου Βάιου Βλάχου, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λάρισας με τους γιατρούς να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μείνει στη ζωή, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ. Την ώρα της σύγκρουσης η Δάφνη βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι με την σκυλίτσα της και ο Βάιος στο κυλικείο. Η 36χρονη εκσφενδονίστηκε από το βαγόνι και τραυματίστηκε σοβαρά ενώ ο Βάιος εξέπνευσε. Το σκυλάκι δεν τραυματίστηκε και βρέθηκε να περιπλανιέται στα χωράφια. 

Ο Γεράσιμος - Ιάσονας εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Ο 20χρονος είναι ο μοναδικός επιβάτης του πρώτου βαγονιού που επέζησε: εκσφενδονίστηκε από το παράθυρο και έχει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, οι γιατροί δίνουν «μάχη» για να τον σταθεροποιήσουν. Μέσω τρίτου προσώπου, η μητέρα του 20χρονου Βολιώτη έστειλε το δικό της μήνυμα μέσω του MEGA, εκφράζοντας ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για το ενδιαφέρον του κόσμου. «Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας. Αυτή την στιγμή θέλω να παραμείνω σιωπηλή και να επικεντρωθώ στο παιδί μου. Υπάρχουν πληροφορίες που έχουν βγει που δεν έχω δώσει εγώ στα μέσα, ίσως είναι λόγια συγγενών, αλλά όχι δικά μου. Ευχαριστώ πάρα πολύ τους γιατρούς για την προσπάθεια τους και όλο τον κόσμο που προσεύχεται για το παιδί μου», είπε η μητέρα του 20χρονου.

Επίσης η Ανύσια είναι πολυτραυματίας με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εγκαύματα στο 30% του σώματός της. Η νεαρή αποσωληνώθηκε αλλά εξακολουθεί να νοσηλεύται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. «Βρίσκεται στα καλύτερα χέρια του νοσοκομείου. Νοσηλεύεται στην 1η ΜΕΘ με συναδέλφους με τεράστια εμπειρία. Δίνουν ειλικρινά μεγάλη μάχη. Εχουν βοήθεια ορθοπεδικών, νευροχειρουργών και πλαστικών χειρουργών. Αυτές οι καταστάσεις έχουν μακροχρόνιες νοσηλείες. Δεν είναι εύκολες καταστάσεις», ανέφερε ο Νίκος Καπραβέλος στον ΣΚΑΙ.