Μενού
proponitis-ilioypoli
Προπονητής τάε κβον ντο Ηλιούπολη | Facebook
  • Α-
  • Α+

Με οργανωμένο σχέδιο φέρεται να προσέγγιζε τα θύματα και τους οικογένειές τους ο 44χρονος προπονητής από την Ηλιούπολη, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό πέντε ανήλικων αθλητριών του, ηλικίας 12 έως 16 ετών. Σύμφωνα με την εκπομπή «Tlive» του Alpha, το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν δύο από τα θύματα, ηλικίας 19 έως 25 ετών σήμερα, αποκάλυψαν τυχαία, σε συζήτησή τους, το ένα στο άλλο τα όσα βίωσαν στα χέρια του προπονητή.

Τότε τα δύο κορίτσια επικοινώνησαν και με τις άλλες τρεις κοπέλες και τότε αποκαλύφθηκε η υπόθεση. Τα πέντε κορίτσια μετέβησαν στο τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και κατήγγειλαν τους βιασμούς. Μάλιστα, η Αστυνομία αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του 44χρονου κατηγορούμενου προπονητή τις επόμενες ημέρες, καθώς ενδέχεται τα θύματά του να είναι περισσότερα.

Πήγαινε για φαγητό και έκανε διακοπές με τις οικογένειες των θυμάτων

Την ίδια ώρα, σοκ προκαλούν τα όσα αποκαλύπτονται για τη δράση του προπονητή. Ο ίδιος φέρεται να προσέγγιζε τα θύματά του μόνος του, έξω από σχολεία, τα έπειθε να ασχοληθούν με το Τάεκβοντο και επί μήνες επιχειρούσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Δεν σταματούσε μόνο εκεί. Προσπαθούσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και των οικογενειών των ανήλικων κοριτσιών, φτάνοντας στο σημείο να πηγαίνει για φαγητό στα σπίτια τους τις Κυριακές και να πάει ακόμα και για διακοπές μαζί τους! Επιπλέον, ταξίδευε με τις αθλήτριες του και στο εξωτερικό, προφανώς για αθλητικούς λόγους.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Tlive» του Alpha, η επιρροή που ασκούσε στα θύματά του ήταν τέτοια που αυτά τον είχαν σχεδόν ερωτευτεί. «Ήταν ο θεός μου», θα πει ένα από τα θύματα, ενώ ο ίδιος ασκούσε ψυχολογικό πόλεμο. Απειλούσε ότι αν αποκαλύψουν τα όσα συνέβαιναν θα αυτοκτονούσε και θα ήταν υπεύθυνα τα ίδια τα κορίτσια. Και όλα αυτά πίσω από το προφίλ του οικογενειάρχη και του καλού επαγγελματία που είχε «χτίσει».

«Τέτοιοι δάσκαλοι δεν πρέπει να υπάρχουν στον αθλητισμό»

Ο 44χρονος προπονητής είχε φτιάξει μάλιστα μέσα στη σχολή του κάτι σαν δωμάτιο, όπου διέμενε το τελευταίο διάστημα, ενώ φέρεται να είχε ζητήσει από μεσίτρια να αναζητήσει σπίτι, καθώς επιθυμούσε να μετακομίσει. Από την πλευρά του, ο Γ. Χατζηδοπαυλάκης, υπεύθυνος επικοινωνίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τάεκβοντο, τόνισε ότι «τέτοιοι δάσκαλοι δεν πρέπει να υπάρχουν στον αθλητισμό, σε κανένα άθλημα».

Ο ίδιος δηλώνει ότι όταν έμαθε για τα όσα κατηγορείται ο προπονητής «έπεσε από τα σύννεφα», καθώς δεν υπήρχε καμία ένδειξη που να παραπέμπει σε οτιδήποτε τέτοιο. Ο κ. Χατζηδοπαυλάκης τόνισε ότι ο 44χρονος δεν συμμετείχε τα τελευταία χρόνια σε αγώνες και άλλες αθλητικές διοργανώσεις Τάεκβοντο, με αποτέλεσμα να φεύγουν παιδιά από τη σχολή του, καθώς επιθυμούσαν τη συμμετοχή σε τέτοια events. Παρόλα αυτά, τίποτα δεν φέρεται να πρόδιδε τη δράση του.

Κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή και κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια

Υπενθυμίζεται ότι ο 44χρονος κατηγορείται για τον βιασμό τουλάχιστον 5 αθλητριών του, ηλικίας 12 έως 16 ετών. Ο προπονητής, αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ο προπονητής, στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη ύστερα από τη σύλληψή του, φέρεται να βίασε τουλάχιστον πέντε κορίτσια από το 2009 έως το 2020. Ο Α.Δ. οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.