Μενού
proponitis-ilioypoli
Προπονητής τάε κβον ντο Ηλιούπολη | Facebook
  • Α-
  • Α+

«Είχα υποψιαστεί, γιατί συνεχώς τον έβλεπα με μαθήτριες. Διάφορες μαθήτριες, μικρές σε ηλικία. Τον είχα δει στη μηχανή του πάνω από 10 - 20 φορές με μαθήτριες». Αυτό επισημαίνει ο ο προπονητής Τάεκβονντο Ιωάννης Χιωτάκης, αναφερόμενος στον 44χρονο προπονητή από την Ηλιούπολη που κατηγορείται για το βιασμό πέντε ανήλικων αθλητριών του, ηλικίας 12 έως 16 ετών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ertnews Update», ο κ. Χιωτάκης, ο οποίος προπονούσε παλαιότερα τον κατηγορούμενο, πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Τον γνώρισα πάνω από 20 με 22 χρόνια, από τότε που ήταν μαθητής – μετέπειτα έγινε δάσκαλος και μετά προπονητής του Ταεκβοντό». «Προσωπικά αν είχα αντιληφθεί κάτι, δεν θα συζητάγαμε τώρα. Γνώριζα ότι ο χώρος είχε διαμορφωθεί έτσι διότι δεν είχε οικονομική δυνατότητα για να κρατάει κάποιο χώρο δικό του», συνέχισε ο προπονητής.

«Επειδή έχω παιδιά και εγγόνια, είχε πάει το μυαλό μου. Είχε γίνει και συζήτηση με κάποια κυρία που είχε το παιδί της στη σχολή», είπε ακόμα ο κ. Χιωτάκης και συνέχισε: «Αυτή τη στιγμή δεν σας κρύβω είμαι θυμωμένος πάρα πολύ. Αυτοί δεν πρέπει να υπάρχουν στον χώρο μας. Δεν το είχαμε αντιληφθεί γιατί είμαστε μία υγιής οικογένεια. Είμαι εξοργισμένος και πολύ στεναχωρημένος αυτή τη στιγμή, εκπροσωπώντας τους υγιείς συναδέλφους μου».

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ο 44χρονος προπονητής φέρεται να προσέγγιζε τα θύματα και τις οικογένειές τους με οργανωμένο σχέδιο. Ο ίδιος προσέγγιζε τα θύματά του μόνος του, έξω από σχολεία, τα έπειθε να ασχοληθούν με το Τάεκβοντο και επί μήνες επιχειρούσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Δεν σταματούσε μόνο εκεί. Προσπαθούσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και των οικογενειών των ανήλικων κοριτσιών, φτάνοντας στο σημείο να πηγαίνει για φαγητό στα σπίτια τους τις Κυριακές και να πάει ακόμα και για διακοπές μαζί τους! Επιπλέον, ταξίδευε με τις αθλήτριες του και στο εξωτερικό, προφανώς για αθλητικούς λόγους.

Ακόμα, ο 44χρονος ασκούσε ψυχολογικό πόλεμο. Απειλούσε ότι αν αποκαλύψουν τα όσα συνέβαιναν θα αυτοκτονούσε και θα ήταν υπεύθυνα τα ίδια τα κορίτσια. Και όλα αυτά πίσω από το προφίλ του οικογενειάρχη και του καλού επαγγελματία που είχε «χτίσει». Ο κατηγορούμενος προπονητής είχε φτιάξει μάλιστα μέσα στη σχολή του κάτι σαν δωμάτιο, όπου διέμενε το τελευταίο διάστημα, ενώ φέρεται να είχε ζητήσει από μεσίτρια να αναζητήσει σπίτι, καθώς επιθυμούσε να μετακομίσει.