Μενού
royla-pispirigkoy
Ρούλα Πισπιρίγκου | Eurokinissi
 • Α-
 • Α+

Ενταση επικράτησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο μεταξύ του Αλέξη Κούγια και της Αγγελικής Καρατζά. Στη δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου, ο ποινικολόγος χαρακτήρισε τη γιατρό «αναξιόπιστη» και της έκανε μήνυση για ψευδή κατάθεση. Τα... αίματα άναψαν με αφορμή τα όσα φέρεται να είπε για την καρδιά της 9χρονης ο ιατροδικαστής Δημήτρης Ψαρούλης. 

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της Αγγελικής Καρατζά, ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε αρκετές φορές στο βάρος της καρδιάς της Τζωρτζίνας, υποστηρίζοντας ότι ζύγιζε μετά τον θάνατο 47 γραμμάτια, επικαλούμενος τον ιατροδικαστή Δημήτρη Ψαρούλη. Σχολιάζοντας τα όσα έγιναν στη δίκη ο κ. Ψαρούλης είπε στο MEGA πως «47 γραμμάτια είναι καρδιά ατροφική για ένα κοριτσάκι 9 ετών. Το επισήμανα στον κ. Κούγια. Τόνισα πως είναι ένας αριθμός που θέλει διερεύνηση. Αυτό θέλει έρευνα που πρέπει να γίνει με τους ειδικούς. Η καρδιά η ατροφική έχει και ειδική ιστολογική εικόνα». 

«Εύχομαι να μην πιστεύετε ότι πέθανε από καρδιά η Τζωρτζίνα»

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης στο Μικτό Ορκωτό, ο κ. Κούγιας ρωτούσε συνεχώς την παιδοκαρδιολόγο Αγγελική Καρατζά αν το βάρος «δείχνει» πάθηση με την ίδια να απαντά πως οι καρδιές των ζωντανών δεν ζυγίζονται ποτέ και οι γιατροί κοιτούν μόνο τις διαστάσεις. «Ζύγιζε μόλις το 1/3 του φυσιολογικού, ήταν ωρολογιακή βόμβα», είπε για την καρδιά του παιδιού ο κ. Κούγιας. Η τελευταία φράση της παιδοκαρδιολογου στην δίκη ήταν «εύχομαι να μην πιστεύετε ότι πέθανε από καρδιά η Τζωρτζίνα».

 • Κούγιας: Γίνεται να μην ελήφθη υπ’ όψη η ιατροδικαστική έκθεση του Μπουζιάνη που έλεγε ότι η καρδιά της Τζωρτζίνας ζύγιζε μόλις 47 γραμμάρια, το 1/3 του κανονικού βάρους, το οποίο είναι 125 γραμμάρια και ήταν να πεθάνει από ανακοπή ή κάποιο πρόβλημα καρδιάς; Δεν θα έπρεπε να ήταν ένα πρόσωπο που θα ελέγχεται για την καρδιά του;
 • Καρατζά: Δεν είμαι τόσο σίγουρη για το βάρος της καρδιάς.
 • Κούγιας: Το γράφει η ιατροδικαστική. Ο ιατροδικαστής κύριος Ψαρούλης μου το υπέδειξε και μου είπε «γιατί το δικαστήριο βασανίζεται;», το παιδί ήταν μία ωρολογιακή βόμβα. Γιατί προβλέπεται να γίνεται μαγνητική καρδιάς και εδώ δεν έγινε;
 • Καρατζά: Θέλετε να σας πω πότε κάνουμε μαγνητική καρδιάς; Κάνουμε σε παιδιά που μετά από πολλαπλά χειρουργεία καρδιάς έχουν π.χ. μυοκαρδίτιδες κ.ά. Το παιδί δεν είχε. Η καρδιά του είχε φυσιολογικές διαστάσεις. Στα 1.700 φυσιολογικά παιδιά που βλέπω τον χρόνο, θα κάνω μαγνητική καρδιάς;
 • Κούγιας: Δεν βαθμολογήστε.
 • Καρατζά: Θα γελάει ο κόσμος.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Ψαρούλης - Το βιβλίο του σταμάτησε να διδάσκεται στο ΑΠΘ 

Σύμφωνα με τον ALPHA, ο κ. Ψαρούλης είναι συνταξιούχος καθηγητής Ιατροδικαστικής και σταμάτησε να διδάσκει πριν 12 χρόνια. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το βασικό του σύγγραμα «Ιατροδικαστική: Από την θεωρία στην πράξη» σταμάτησε να διδάσκεται στην Ιατρική του ΑΠΘ. Μάλιστα, στον ALPHA προβλήθηκε και το εξής απόσπασμα από το βιβλίο, σύμφωνα με το οποίο χρήστες «σκληρών» ναρκωτικών δεν είναι επικίνδυνοι στην οδήγηση: 

«Ομως ο εξαρτημένος χρήστης οδηγεί καλύτερα και εργάζεται σωστά όταν έχει κάνει χρήση ουσιών που αυτός έχει ανάγκη. Για παράδειγμα ένας χρήσης ηρωίνης που το πρωί θα κάνει χρήση και θα πάει στη δουλειά του δεν τον καταλαβαίνει κανένας διότι εργάζεται κανονικά και έχει απόδοση, όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του». 

»Το πρόβλημα που παρουσιάζεται όταν ελαττωθούν τα επίπεδα του φαρμάκου στο σώμα του και αρχίσουν τα φαινόμενα στερήσεως. Αρα λοιπόν, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι κακώς αναφέρεται πως κάποιος οδηγούσε υπό την επήρεια εξαρτησιογόνων ουσιών διότι γι' αυτόν είναι μία φυσιολογική κατάσταση. Είναι υπό την επήρεια αυτών των ουσιών ο πρωτάρης, αυτός που δεν έχει αποκτήσει εξάρτηση, ενώ ο εξαρτημένος όχι». 

Ενταση μεταξύ Κούγια - Καρατζά για την εξέταση στην Τζωρτζίνα

Οι ερωτήσεις Κούγια στην παιδοκαρδιολόγο Αγγελική Καρατζά:

 • Αλέξης Κούγιας: Θυμάστε τι είχατε καταθέσει προανακριτικά; Όταν ρωτηθήκατε εκεί γιατί δεν αναφέρατε ποτέ ότι 8 και 9 του μήνα επικοινώνησε μαζί σας ο γιατρός του Καραμανδανείου.
 • Αγγελική Καρατζά: Δεν ερωτήθηκα και για να είμαι ειλικρινής δεν το θυμόμουν. Όταν έγινε η ανακοπή με πήραν από το Καραμανδάνειο και με ρώτησαν λεπτομέρειες για την εξέταση του παιδιού 10 ημέρες πριν. Όπως και έπραξα και τους ενημέρωσα.
 • Αλέξης Κούγιας: Γιατί η παιδίατρος παρέπεμψε την Τζωρτζίνα σε εσάς;
 • Αγγελική Καρατζά: Η γιατρός δεν υποπτεύτηκε τίποτα. Με κάλεσε και μου είπε, όταν πέθανε η Ίριδα, θέλω να δεις το παιδί μήπως έχει πρόβλημα στην καρδιά.
 • Αλέξης Κούγιας: Στην Ίριδα κάνατε όλες τις εξετάσεις;
 • Αγγελική Καρατζά: Της έκανα υπέρηχο.
 • Αλέξης Κούγιας: Γιατί δεν κάνατε υπέρηχο; Και το παιδί πέθανε;
 • Πρόεδρος: Μην απαντήσετε
 • Αλέξης Κούγιας: Προσφεύγω στο δικαστήριο και θέλω να μου επιτραπεί η ερώτηση για να αναδείξω ότι η εξεταζόμενη είναι μια εντελώς αναξιόπιστη μάρτυρας και εντελώς ανεπαρκής γιατρός, παρά το γεγονός ότι φέρει τον τίτλο της καθηγήτριας.
 • Εισαγγελέας: Η συγκεκριμένη ερώτηση άπτεται άλλης δικογραφίας. Η αξιοπιστία της μάρτυρος κρίνεται από το δικαστήριο, μέσα από την εξέταση της. Προτείνω να απορριφθεί η ερώτηση.
 • Αλέξης Κούγιας: Το σύστημα αξιών της μάρτυρος της επιβάλει να λεει ψέματα μέσα στο δικαστήριο. Η μάρτυρας είναι ίσως και η αιτία που δεν απεφεύχθη ο θάνατος της Ίριδας στο σπίτι καθώς η παιδίατρος έδωσε εντολή να γίνει ηλεκτροκαρδιογράφημα και η κυρία μάρτυρας δεν το έκανε.

«Η κυρία Καρατζά δεν είχε θεωρηθεί ως σημαντική μάρτυρας από την ανακρίτρια. Προσήλθε στο δικαστήριο μετά από δική μας επιμονή. Η κατάθεση διήρκησε δύο ημέρες και αναδείχτηκαν ψέματα, όπως αυτό που έλεγαν όλοι οι γιατροί του Καραμανδανείου, πως είχαν επικοινωνήσει με την κυρία Καρατζά και δήθεν το είχε εξετάσει. Οταν της διαβάσαμε τη συνέντευξη που έλεγε ότι οι γιατροί του Καραμανδανείου επικοινώνησαν μαζί της μία φορά μετά την ανακοπή, τόλμησε να διαψεύσει τις καταθέσεις και τις συνεντεύξεις της» είπε κατά την έξοδό του από το δικαστήριο ο ποινικολόγος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.