Μενού
tempi
Τραγωδία στα Τέμπη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι μηχανοδηγοί, καθώς όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός τους, Κωστής Γενηδούνιας, ο Οργανισμός Συγκοινωνιών Ελλάδος (ΟΣΕ) «κάνει επανεκκίνηση» και, μάλιστα, ζήτησε από τους μηχανοδηγούς η «επανεκκίνηση να γίνει σε μονή γραμμή μεταξύ Λάρισας - Πλατεώς», δηλαδή στο σημείο που σημειώθηκε το δυστύχημα στα Τέμπη, όπου και μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Όπως αναφέρει ο κ. Γενηδούνιας, η απόφαση του ΟΣΕ να κινούνται τα τρένα με 130 χλμ ανά ώρα σε μονή γραμμή ελήφθη καθώς στον «σταθμό του Λιτοχώρου -που εργάζεται- δεν υπάρχει κλειδούχος».

Η ανάρτηση Γενηδούνια:

«Σήμερα ο ΟΣΕ κάνει «επανεκκίνηση». Την πρώτη ημέρα της επανεκκίνησης , πριν από λίγο , μας ενημερώσαν ότι θα υπάρχει ΜΟΝΗ γραμμή μεταξύ Λάρισας- Πλατεως. Δηλαδή θα κινούμαστε σε μονή γραμμή 130 χιλιομέτρων , γιατί ο σταθμός Λιτοχώρου -που εργάζεται- ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΔΟΥΧΟ. Αν δεν ντρέπεται & η ντροπή ποιος ντρέπεται ; Μονή γραμμή Λάρισα -Πλατύ γιατί έγινε ένα «βραχυκύκλωμα».  Μετα τα χυδαία ψέμματα τους- και αυτό το σημερινό ολοκληρώνει την κοροϊδία - ,  ζητάνε από εμάς, να τους πιστέψουμε.  Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει έκτακτα το ΔΣ του Σωματείου μας. Γιατί για εμάς ουσία δεν είναι η επικοινωνία».

https://www.facebook.com/kostas.genidounias/posts/pfbid02hCZtnrrcyrbvgzgYagu7ThzBACcn36nYimGvDv5zM4LBcEV51SPaBnR87QPfNsMDl

Όπως ενημέρωσε ο ίδιος ο πρόεδρος των μηχανοδηγών πήρε απάντηση από τον ΟΣΕ σχετικά με την απόφαση να κινούνται σε μεγάλη ταχύτητα και σε μονή γραμμή οι συρμοί, αναφέροντας πως «Είχαμε Κλειδουχο , αλλά είχαμε και  …βραχυκύκλωμα σε Ραψάνη & Μαυρονερι για αυτό και είχαμε μονή γραμμή. «Αποκαταστάθηκε όμως».

Ο κ. Γενηδούνιας υπογράμμισε πως πέρα από την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων, θα κάνουν καταγγελία και στη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) σχετικά με τις «ασαφείς οδηγίες που έδωσε ο ΟΣΕ».

«ΟΣΕ : Είχαμε Κλειδουχο , αλλά είχαμε και  …βραχυκύκλωμα σε Ραψάνη & Μαυρονερι για αυτό και είχαμε μονή γραμμή. «Αποκαταστάθηκε όμως». Οι επικοινωνίες στην Ειδομενη  δεν αποκαταστάθηκαν , τα προβλήματα παραμένουν,  το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα 24ωρη κινητοποίηση στις 30/5/23. Γιατί ουσία δεν είναι η επικοινωνία. Έχουν το χρόνο να τα λύσουν. Επίσης θα γίνει καταγγελία στην ΡΑΣ για ασαφείς οδηγίες που δόθηκαν σήμερα από τον ΟΣΕ σε μηχανοδηγό, θα αναζητηθεί πραγματογνωμονας για τις ταχύτητες των 140 όπου δεν λειτουργούν ΤΗΛΕΔΙΟΙΚΗΣΗ και Φωτοσήματα (τις απορρίπτουμε), τεχνικός ασφαλείας για τις εγκαταστάσεις. Δράσεις για προγράμματα εργασίας κτλπ».

https://www.facebook.com/kostas.genidounias/posts/pfbid02dyATLKNTjmZLRb1q2zMd4hBBL3UPAnjfPsgrGUjriPkKuS4e7DQBLDQ2XANh9m5dl

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.