Μενού
atyxima-perama2
Το σημείο του εργατικού δυστυχήματος στο Πέραμα | ΠΑΜΕ / Twitter
  • Α-
  • Α+

Νέα τραγωδία σημειώθηκε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, καθώς ένας 47χρονος εργαζόμενος, χειριστής γερανού, έχασε τη ζωή του, ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι τρεις εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν εργασίες επισκευής στο πλοίο «Asterion», το οποίο είναι ανελκυσμένο σε μία από τις τρεις πλωτές δεξαμενές της Ζώνης.

Πώς έγινε το ατύχημα

Όπως αναφέρει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, οι εργαζόμενοι βρίσκονταν πάνω σε σκαλωσιά και προσπαθούσαν να τοποθετήσουν το τέταρτο πτερύγιο στην προπέλα του πλοίου. Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το πτερύγιο έπεσε στη σκαλωσιά και χτύπησε τους τρεις εργάτες.

atyxima-perama
Το σημείο του εργατικού δυστυχήματος στο Πέραμα | ΠΑΜΕ / Twitter

Όπως καταγγέλλουν τόσο ο πρόεδρος Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών, Σταύρος Τουμανίδης, όσο και ο  πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά και της ΕΝΕΔΕΠ COSCO, Μ. Μπεκρής, δεν υπήρχε τεχνικός ασφάλειας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους ίδιους, οι επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας είναι υποστελεχωμένες, ενώ εντοπίζονται σοβαρές ελλείψεις στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στη Ζώνη. 

atyxima-perama3
Το σημείο του εργατικού δυστυχήματος στο Πέραμα | ΠΑΜΕ / Twitter

Ο 47χρονος μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο «Τζάνειο» νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε παράλληλα και ο δεύτερος, επίσης 47χρονος, εργαζόμενος, ο οποίος υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο πόδι. Τέλος, ο τρίτος τραυματίας, 43 ετών, διακομίστηκε σε ιδιωτική κλινική, με τραύματα στο κεφάλι.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για εργαζόμενους τριών διαφορετικών εταιρειών, ενώ ο 47χρονος χειριζόταν τηλεκατευθυνόμενα τον γερανό.

Τι αναφέρει η Επιθεώρηση Εργασίας σχετικά με το δυστύχημα

Σε ανακοίνωσή της, η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας αναφέρει σχετικά με το νέο εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα:

«Σχετικά με το εργατικό δυστύχημα που συνέβη σήμερα Δευτέρα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, σημειώνεται ότι επιθεωρητές υγείας και ασφάλειας, από τον Πειραιά, μετέβησαν αμέσως μόλις έλαβαν γνώση του συμβάντος στο σημείο.

Πιο αναλυτικά, άνδρας ηλικίας 47 ετών, χειριστής γερανοφόρου οχήματος, έχασε τη ζωή του και άλλοι δύο εργάτες τραυματίστηκαν. Διερευνώνται τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος.

Με την ολοκλήρωση της διερεύνησης, θα συνταχθεί έκθεση, που θα αφορά στα αίτια και των τριών περιστατικών και η οποία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πειραιά. Σημειώνεται επίσης, ότι η Επιθεώρηση Εργασίας διενεργεί τακτικούς ελέγχους στο σύνολο της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.