Μενού
nosokomeio
  • Α-
  • Α+

Στο «φως» της δημοσιότητας έρχεται ένα αποκαλυπτικό έγγραφο που αφορά τον παιδοκαρδιοχειρουργό, για τον οποίο υπάρχουν καταγγελίες ότι 15 παιδιά, από τα 70 χειρουργεία που πραγματοποίησε συνολικά, έχασαν τη ζωή τους από πλημμελείς του ενέργειες.

Σύμφωνα με το Mega, πολύ σημαντικό στο «θρίλερ» που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι να κατανοηθεί η στατιστική των κλινικών και των γιατρών, για να διαπιστωθεί αν είναι πάνω από το όριο του 3-4%, που είναι και το ποσοστό θνησιμότητας για τα παιδιά που υφίστανται καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις.

Τι αποκαλύπτει το έγγραφο - ντοκουμέντο

Όπως αναφέρει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος και το Mega, τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αλληλογραφία, που εντάσσεται στη δικογραφία της υπόθεσης, μεταξύ των γιατρών η οποία και χρονολογείται από τις 29 Μαΐου. Συγκεκριμένα, η αλληλογραφία προέρχεται από το γραφείο της 1ης ΥΠΕ Αττικής και αποδέκτες είναι το υπουργείο Υγείας και άλλες υγειονομικές υπηρεσίες.

Το σχετικό έγγραφο - ντοκουμέντο για την υπόθεση του καρδιοχειρουργού έχει ως τίτλο «αναφορικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν ιατρικές πράξεις ιατρού στο καρδιοχειρουργικό τμήμα Γ.Ν.Π. «Η Αγία Σοφία», και προέρχεται από ένα από τα νοσοκομεία που χειρουργούσε ο καταγγελλόμενος γιατρός.

eggrafo-paidon
Έγγραφο | Mega

Αναφέρεται πως: «Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας, από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον Απρίλιο του 2021 (συγκεκριμένα την 05.05.2021) υποβλήθηκαν σε χειρουργική αντιμετώπιση από τον … και τους καρδιοχειρουργούς του κέντρου, (30) παιδιά, με σύμπλοκες καρδιοπάθειες, είτε για χειρουργική διόρθωση παλαιότερα με εμφάνιση μετεγχειρητικών προβλημάτων τα οποία απαιτούσαν εκ νέου χειρουργική επέμβαση».

eggrafo paidon
Έγγραφο Παίδων | Mega

Γίνονται αναφορές, αλλά και παρατηρήσεις σχετικά με τον αριθμό των θανάτων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των χειρουργικών επεμβάσεων που πραγματοποίησε σε παιδιά ο συγκεκριμένος καρδιοχειρουργός.

«Εκ των ανωτέρω περιστατικών παρατηρήθηκαν (4) θάνατοι στη χειρουργική και άμεση χειρουργική περίοδο. Ένας ασθενής κατέληξε στο χειρουργείο λόγω κολποκοιλιακής επικοινωνίας και σοβαρής πνευμονικής υπέρτασης και τρεις ασθενείς στην καρδιοχειρουργική εντατική μονάδα».

eggrafo sto paidon
Έγγραφο στο Παίδων | Mega

Επισημαίνει, επίσης, πως «ένας ασθενής απεβίωσε 8 μήνες μετά τη χειρουργική διόρθωση, αφού είχε εξέλθει του νοσοκομείου, ενώ ένας άλλος ασθενής απεβίωσε (11,5) μήνες μετά από τη χειρουργική διόρθωση, παραμένοντας νοσηλευόμενος στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου».»

Κύμα υποστήριξης από γονείς

Την ίδια, ολοένα και περισσότεροι είναι οι γονείς που μιλούν για το έργο του παιδοκαρδιοχειρουργού, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει αποχωρήσει από τη χώρα και μένει στο εξωτερικό.

Η κ. Κατερίνα, μητέρα ενός παιδιού με προβλήματα στην καρδιά είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις και στέκεται στο πλευρό του γιατρού. Η ίδια ήρθε σε επικοινωνία με τον παιδοκαρδιοχειρουργό το 2019, επειδή το παιδί της είχε εκ γενετής καρδιοπάθεια και έπρεπε να χειρουργηθεί.

«Πηγαίναμε στο δημόσιο νοσοκομείο, αλλά δεν το είχε καταλάβει κανείς ότι είχε πιο σοβαρό πρόβλημα απ’ ότι μας έλεγαν. Ο συγκεκριμένος παιδοκαρδιολόγος σε συνεργασία με την καρδιολόγο είπαν ότι το παιδί είχε πιο σοβαρό πρόβλημα», αναφέρει η ίδια.

Η εγχείρηση έγινε σε ιδιωτική κλινική, καθώς στο νοσοκομείο Παίδων δεν υπήρχαν κλίνες στην εντατική. Το παιδί ήταν καλά μετά το χειρουργείο, με τη μητέρα του να δηλώνει στο MEGA πως «τη βδομάδα που ήμασταν μέσα ο γιατρός είχε πάντα επιτυχίες, απ’ αυτό που είδα».

«Επιλέξαμε αυτό τον γιατρό γιατί είχαμε βρεθεί με πολλούς γονείς που είχαν κάνει επέμβαση στον συγκεκριμένο. Ήταν ευχαριστημένοι», δήλωσε. Η κα Κατερίνα τόνισε πως επέλεξαν να γίνει η επέμβαση στην ιδιωτική κλινική ώστε να μη χάσουν άλλο χρόνο.

«Η εγχείρηση μου κόστισε μόνο τους γιατρούς που ήταν στην ομάδα του. Τα νοσήλεια μάς τα πλήρωσε ο ανθρωπιστικός φορέας “Καρδιές για Όλους”. Κατόπιν συνεννόησης με τον καρδιοχειρουργό, ζήτησε κάποια χαρτιά που έπρεπε να τα δώσει στον φορέα για να μας βοηθήσουν».

Η κα Κατερίνα δεν μπορεί να πιστέψει όσα καταγγέλλονται σε βάρος του παιδοκαρδιοχειρουργού: «Ξέρω προσωπικά, από δική μου εμπειρία, ότι είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και μετά γιατρός και επιστήμονας», δήλωσε.

Εκείνο που την προβληματίζει είναι ότι η καταγγελία δεν είναι επώνυμη, ενώ τόνισε πως οι γονείς θα είχαν κινηθεί εξ αρχής νομικά σε βάρος του παιδοκαρδιοχειρουργού, με την ίδια να αναφέρει πως οι καταγγελίες πιθανότατα έγιναν για να συκοφαντήσουν τον γιατρό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.