Μενού
limeniko
Σκάφος του Λιμενικού | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές Αρχές μετά τη σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων ανοιχτά της Χίου το μεσημέρι της Παρασκευής (2/6). Το ένα πλοίο, στο οποίο βρίσκονται Τούρκοι ναυτικοί έχει προκληθεί εισροή υδάτων και ο καπετάνιος αναφέρει πως θα κατευθυνθεί σε λιμάνι της Τουρκίας.

Τα δύο φορτηγά πλοία - χωρίς φορτίο - συγκρούστηκαν στην περιοχή 9 ναυτικών μιλίων βόρεια βορειοδυτικά της Χίου. 

Πρόκειται για το ΑΝΤ με σημαία Βανουάτου με πλήρωμα 10 Τούρκους, 2 Γεωργιανούς και έναν Αζέρο, το οποίο ξεκίνησε από την Αλεξάνδρεια με προορισμό την Ουκρανία. Το δεύτερο πλοίο φέρει σημαία Σιγκαπούρης, ονομάζεται Potentia και ξεκίνησε από το λιμάνι της Σμύρνης, έχοντας ναυτικούς από τις Φιλιππίνες και τη Ρουμανία.

SE_POTENTIA
Το πλοίο Potentia | marinetraffic.com

Στο σημείο έχουν σπεύσει πλοία του λιμενικού, αλλά και εναέρια μέσα, ενώ είναι σε επιφυλακή και ρυμουλκά καθώς στη συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται στη δικαιοδοσία της Ελλάδας για έρευνα και διάσωση.

Σημειώνεται πως και δύο τουρκικά σκάφη της ακτοφυλακής βρίσκονται σε απόσταση από το σημείο, εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Εισροή υδάτων στο ANT

marine-trafic
Το πλοίο ΑΝΤ | marinetraffic.com

Στο πλοίο ANT με τους Τούρκους ναυτικούς υπάρχει ελεγχόμενη εισροή υδάτων, χωρίς ωστόσο να τίθεται θέμα βύθισης, ενώ το δεύτερο πλοίο δεν έχει κάποιο πρόβλημα.

Το λιμενικό βρίσκεται σε επικοινωνία με τον καπετάνιο του ANT, ο οποίος αναφέρει πως όταν μπορέσει θα κατευθυνθεί προς το πλησιέστερο λιμάνι της Τουρκίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.