Μενού
rogmes1
Ζημιές σε σπίτι από τον σεισμό στην Αταλάντη | lamiareport.gr
  • Α-
  • Α+

Μικροζημιές σε σπίτια και εκκλησίες στα χωριά της Λοκρίδας προκάλεσε ο σεισμός των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (8/6) κοντά στην Αταλάντη.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, οι κάτοικοι έντρομοι βγήκαν στους δρόμους περιμένοντας ενημέρωση κυρίως για το αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό και αν έχει σχέση με το ρήγμα της Αταλάντης.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στο Reader.gr, ο σεισμός προήλθε από ένα μικρότερο ρήγμα νότια της Αταλάντης και όχι από το γνωστό ρήγμα που «δίνει» μεγάλες δονήσεις. Έκανε λόγο δε για πολύ μικρές ζημιές σε πολύ παλιά οικήματα, ενώ τόνισε ότι οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία.

rogmes2
Ζημιές σε σπίτι από τον σεισμό στην Αταλάντη | lamiareport.gr

Στο Καλαπόδι και στον Έξαρχο υπάρχουν ρωγμές σε σπίτια και στις εκκλησίες του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Καλαπόδι) και Αγίου Γεωργίου (Έξαρχου). Καταγράφονται επίσης ζημιές στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Προφήτη Ηλία Βοιωτίας, αλλά και σε σπίτια στο συγκεκριμένο χωριό.

Δεν επήλθε, προς το παρόν, στη γνώση των πυροσβεστικών υπηρεσιών, περιπτώσεις κατολισθήσεων, τουλάχιστον όχι σε αστικό περιβάλλον ή σε δρόμους.

rogmes3
Ζημιές σε σπίτι από τον σεισμό στην Αταλάντη | lamiareport.gr
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.