Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι καρχαρίες είναι στις ελληνικές θάλασσες και συναντιούνται με πολίτες ανάλογα με τον καιρό και τα ρεύματα. Πριν από μερικές μέρες, νεαροί τρομοκρατήθηκαν στη Σέριφο αφού είδαν δίπλα από το σκάφος τους έναν καρχαρία τριών μέτρων.

Την ίδια ώρα, στην Κοκκίνη του Ηρακλείου άνθρωποι παρατήρησαν να κολυμπάει δίπλα τους ένας μικρός καρχαρίας και την προηγούμενη εβδομάδα εντοπίστηκε και ένας να κολυμπάει στα στο λιμάνι της Ζακύνθου.

Δεκάδες καρχαρίες ζουν στη χώρα μας και οι ειδικοί συμβουλεύουν τι να κάνουμε σε περίπτωση που έρθουμε… αρκετά κοντά. Μάλιστα επισημαίνουν πως οι μικροί καρχαρίες είναι πιο επικίνδυνοι.

Πάντως, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, ο λόγος της αυξημένης κινητικότητας τους οφείλεται στο ότι διανύουμε περίοδο αναπαραγωγής τους.

«Είναι περίοδος αναπαραγωγής και για να εναποθέσουν τα αυγά τους ή για να γεννήσουν τα αυγά τους, δεν το κάνουν στην ανοιχτή θάλασσα αλλά στα ρηχά» ανέφερε η Αναστασία Χαρίτου, υπεύθυνη προγραμμάτων της περιβαλλοντικής οργάνωσης ISEA.

Τι να κάνουμε αν δούμε καρχαρία 

Ο ιχθυολόγος Γιάννης Γιόβος μιλώντας στο Mega είπε ότι «πρέπει να απομακρυνθούμε σιγά - σιγά, τα μικρότερα καρχαριάκια είναι πιο επιθετικά αλλά είναι δύσκολη η αλληλεπίδραση τους με τον άνθρωπο».

«Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε αν δούμε καρχαρία είναι να καλέσουμε αμέσως το λιμενικό αφού απομακρυνθούμε». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA