Μενού
afrikaniki-skoni
Αφρικανική σκόνη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Εμφύλιος» φαίνεται πως έχει ξεσπάσει στους μετεωρολόγους για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην ελληνική επικράτεια από την Πέμπτη (11/4). 

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του στα social media αναφέρει πως τα μοντέλα πρόγνωσης δεν δείχνουν αξιόλογα ποσά σκόνης για να γίνουν και σχετικές ανακοινώσεις. 

Μάλιστα, αναφέρει πως την Παρασκευή θα έχει μελτέμι 8 μποφόρ και τονίζει πως «το θέμα της σκόνης κατά την προσωπική μου άποψη προκαλεί περισσότερο ανησυχία παρά ενημέρωση των πολιτών. 

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά: 

ΠΟΙΑ ΣΚΟΝΗ ?

Μου ζητήθηκε να μιλήσω για την σκόνη που "έρχεται". Όμως ούτε ο αξιόπιστος Copernicus, αλλά ούτε και ο έγκυρος Skiron μας δίνουν κάποια αξιόλογα ποσά σκόνης, ώστε να προβούμε σε ανακοινώσεις. Και όλα αυτά με μελτέμι αύριο στα 8 μποφόρ. 

Το θέμα της σκόνης κατά την προσωπική μου άποψη προκαλεί περισσότερο  ανησυχία παρά ενημέρωση των πολιτών. 

Αφρικανική σκόνη: Η πρόγνωση του Meteo

Από την πλευρά του το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo) αναφέρει πως σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά «η γενική ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά σκόνης από τα βορειοανατολικά προς την Ελλάδα με αποτέλεσμα τη σχετική αύξηση των συγκεντρώσεών της από το μεσημέρι της Πέμπτης 11/4» και η σκόνη θα παραμείνει και το Σαββατοκύριακο. 

Σε χάρτη που δημοσίευσε, παρουσιάζει ενδεικτικά τις εκτιμώμενες συγκεντρώσεις σκόνης κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών της Πέμπτης (11/4). 

skoni
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA