Μενού
kakokairia-karditsa
Πλημμυρισμένες περιοχές | Nick Paleologos / SOOC
  • Α-
  • Α+

Στη Δικαιοσύνη στρέφονται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οικογένειες θυμάτων –από την κακοκαιρία Daniel– στην Καρδίτσα, καθώς έκαναν προσφυγές για τους ανθρώπους, που έχασαν, αλλά και για τις περιουσίες τους.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο και δικηγόρο, Σπύρο Φρεμεντίτη, ο οποίος μίλησε στο Open, οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους άρχισαν να στρέφονται κατά των αρμόδιων φορεών, υποβάλλοντας μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για παραλείψεις στην κακοκαιρία. Μάλιστα, αναμένεται να κάνουν, κυρίως, αγωγές κατά του δημοσίου αξιώνοντας αποζημιώσεις.

Η περίπτωση στην Καρδίτσα

Ο ποινικολόγος κ. Προυσανίδης, αναφερόμενος στις αποζημιώσεις που θα καταβάλλει το κράτος, είπε πως αφορούν, κυριώς, για αποκατάσταση της ζημίας για φθορές, που έχουν πιθανότατα υποστεί τα ζώα, τα κτήματα και τα σπίτια τους. «Δεν αφορούν επ' ουδενί και σε καμία περίπτωση ανθρώπινες ζωές» σημείωσε σχετικά, μιλώντας για την κακοκαιρία.

«Όταν πρόκειται για ανθρώπινη ζωή, μπορούν να κάνουν αγωγή για ψυχική οδύνη εναντίον των παραλείψεων και των παραμελειών του κράτους. Εγώ έχω λάβει ήδη τέτοια εντολή και θα στραφούμε κατά των αρμόδιων φορέων. Συγκεκριμένα, έκαναν αγωγή τα παιδιά μίας γυναίκας, η οποία έχασε τη ζωή της από πνιγμό στο ίδιο της το σπίτι».

«Το περιστατικό σημειώθηκε στην Αστρίτσα, στον Παλαμά, όπου το νερό είχε φτάσει στο 1,90 με τους δύο ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από την κακοκαιρία» ενημέρωσε, επίσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA