Μενού
agrotes trakter
Αγρότες με τρακτέρ στο Άργος | Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Με διαμαρτυρία στην Αθήνα θα συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα οι κινητοποιήσεις των αγροτών.

Όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή (15/02) πανελλαδική συνέλευση των αγροτών, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, οι αγρότες θα δώσουν βροντερό παρών στην πρωτεύουσα την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου με τρακτέρ, μηχανήματα, επαγγελματικά οχήματα και λεωφορεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Να σημειωθεί ότι στη συνέλευση συμμετείχαν εκπρόσωποι από 50 αγροτικά μπλόκα.

Μέχρι την ημέρα του συλλαλητηρίου, οι αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν τους συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων, λιμανιών, τελωνείων και δημοσίων κτιρίων.

Άλλωστε, συμβολικοί αποκλεισμοί πραγματοποιούνται ήδη σε πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, ενώ στα τελωνεία της Νίκης, των Ευζώνων και των Κήπων τα τρακτέρ είναι έτοιμα να μπλοκάρουν την κυκλοφορία.

Αγρότες: Οι κινητοποιήσεις

Επιπλέον, το κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας τελεί υπό κατάληψη, με σανό και λάστιχα στην είσοδο, ενώ στα μπαλκόνια τοποθετήθηκαν πανό και μαύρες σημαίες. Στα Μουδανιά χθες οι αγρότες εμφανίστηκαν με βαρέλια χωρίς πάτο και τα έριξαν συμβολικά στον δρόμο.

Επίσης, οι αγρότες της Επανομής επιχείρησαν να φτάσουν μέχρι το αεροδρόμιο Μακεδονία, ωστόσο η αστυνομία δεν τους το επέτρεψε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αγρότες αναμένεται να βρεθούν στην Αθήνα το βράδυ της Τρίτης καθώς θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους το πρωί της συγκεκριμένης μέρας από τα μπλόκα όλης της χώρας.

Αγρότες: Επικοινωνία για τα προβλήματα

Πάντως, σύμφωνα με το Mega, πριν την κάθοδό τους στην πρωτεύουσα, οι αγρότες θα επικοινωνήσουν με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που εύλογα θα δημιουργηθούν.

Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στη Νίκαια της Λάρισας, οι αγρότες συμφώνησαν στην ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων και η συντριπτική πλειοψηφία συμφώνησε ότι δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους από τον πρωθυπουργό.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA