Μενού
agrotes.jpg
Διαμαρτυρία αγροτών. | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Το μεγάλο συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης (20/02) και τα τρακτέρ αποχώρησαν από την πρωτεύουσα σήμερα το πρωί, ωστόσο ακόμα δεν προκύπτει ότι ο κλάδος αναμένεται να βάλει σύντομα τέλος στις κινητοποιήσεις του.

Μετά το μεγάλο συλλαλητήριο και την διανυκτέρευση με τα τρακτέρ τους στο Σύνταγμα οι αγρότες κατευθύνονται και πάλι προς τα μπλόκα.

Οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους θα ληφθούν στις γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα, κάτι που διασαφηνίστηκε και χθες, όταν υπήρχαν φωνές στους κόλπους των αγροτών για παραμονή των τρακτέρ έξω από τη Βουλή μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των διαδηλωτών.

Την ίδια ώρα, στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα συνεχίζονται οι συμβολικοί αποκλεισμοί.

Αγρότες: Στο Τελωνείο των Ευζώνων

Το Τελωνείο των Ευζώνων είναι αποκλεισμένο από τους αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις. Αρχικά αποκλείστηκε τόσο ή είσοδος όσο και η έξοδος από το τελωνείο σε φορτηγά αλλά και σε επιβατικά ΙΧ.

Ακολούθως και έως τις 20:30 το βράδυ επιτράπηκε μόνο η είσοδος στη χώρα από αυτοκίνητα. Αυτήν την ώρα το τελωνείο λειτουργεί κανονικά, αν και οι αγρότες παραμένουν και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την διαμαρτυρία τους.

Επιπλέον, οι αγρότες προχώρησαν σε νέο αποκλεισμό του Τελωνείου των Κήπων ως συμπαράσταση στους συναδέλφους τους, που διαδήλωσαν στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με το Open, μετά από ευρεία σύσκεψη, οι αγρότες του Έβρου κάλεσαν τον πρωθυπουργό στον νομό, ενώ παράλληλα δρόμοι της περιοχής έχουν κλείσει συμβολικά από τρακτέρ.

Τι λέει η κυβέρνηση για τους αγρότες

Παράλληλα, η κυβέρνηση δέχεται το σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς στο αγροτικό και διαμηνύει πως έχουν εξαντληθεί τα δημοσιονομικά περιθώρια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τόνισε στο Mega:«Είναι ένα μήνυμα προς όλους θεωρώ ότι έχουμε κάνει πολλά ξεκαθαρίζουμε ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια το ’25 θα προχωρήσουμε σε διαδικασία μόνιμης επιστροφής».

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε στον ΣΚΑΪ: «Δεν ισχυριζόμαστε ότι οι αγρότες έχουν γίνει πάμπλουτοι με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όμως είναι βέβαιο ότι στο πλαίσιο των αντοχών της οικονομίας από το 2019 ξεκινήσαμε μία πολιτική ελάφρυνσης των αγροτών από τα φορολογικά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA