Μενού
paulos-marinakis
Παύλος Μαρινάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στα μπλόκα και στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι αγρότες εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφέροντας ότι εξετάζεται τρόπος για τη διευκόλυνση των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ, ο κ. Μαρινάκης επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «ό,τι λέει ο πρωθυπουργός το κάνει πράξη. Από τη στιγμή που είπε στη Βουλή για την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο -και το έχει ήδη κάνει 2 χρονιές- θα γίνει και για τρίτη χρονιά».

«Είναι δεδομένο, λοιπόν, ότι θα επιστραφεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης για τρίτη χρονιά, ότι θα φτάσει στα 82 εκατομμύρια ευρώ, όπως το είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή και ενόψει των επόμενων ημερών θα δούμε τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, το ξαναλέω, όπως μας υποδείξουνε και από το αρμόδιο υπουργείο», τόνισε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε:

«Και μετά τη συζήτηση που θα γίνει με τον πρωθυπουργό και τα δημοσιονομικά δεδομένα, να δοθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να μπορέσουν να έχουν μία ρευστότητα και μία διευκόλυνση. Είναι δεδομένος ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, για τρίτη χρονιά θα φτάσει τα 82 εκατομμύρια ευρώ και τις επόμενες ημέρες θα δούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως μας υποδείξουν και από το αρμόδιο υπουργείο». 

Ο κ. Μαρινάκης είπε πως «ο πρωθυπουργός δεν παίρνει αποφάσεις μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσει αλλά βασίζονται σε συγκεκριμένες μελέτες και συγκεκριμένες εισηγήσεις των αρμόδιων υπουργείων».

Ακόμα συνέχισε λέγοντας ότι «περίπου 1 δισ. ευρώ έχει δοθεί από τον ΕΛΓΑ, ο οποίος ενισχύθηκε με 400 εκ. ευρώ και αποπληρώθηκαν χρέη που πήγαιναν πίσω μία δεκαετία».

Επισήμανε δε ότι «είναι σημαντική η παρέμβαση για τη φορολογία των αγροτών, όπως ο φόρος εισοδήματος, ο ΦΠΑ στα λιπάσματα και στις ζωοτροφές, το ρεύμα των αγροτών».

Αναφερόμενος στους αγρότες της Θεσσαλίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «νομοθετήθηκε πλέον ότι δεν θα γίνει καμία διακοπή ρεύματος και ένα πρόγραμμα για τις ρυθμίσεις των χρεών τους που φτάνει την επταετία. Είναι σημαντικά μέτρα που προφανώς όμως δεν εξαφανίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες». 

Επίσης ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει επιλέξει από το να ανεβαίνει στα τρακτέρ να απαντάει με πράξεις». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «σημαντική» τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες και υπογράμμισε: «Αντιλαμβανόμενοι πλήρως την αγωνία τους, πρέπει να συνεχίσουμε στο κλίμα του διαλόγου και θεωρώ ότι κάθε ημέρα θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA