Μενού
Νοσοκομείο Παίδων
Το Νοσοκομείο Παίδων | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Παρατείενται το μυστήριο με τους αιφνίδιους θανάτους των δύο μωρών στην Αχαΐα, με τις αστυνομικές Αρχές να προσπαθούν να δώσουν «φως» στην υπόθεση, ενώ την ίδια ώρα ξεκινά ο γονιδιακός έλεγχος.

Αυτό που αξίζει να διευκρινιστεί είναι ότι για την υπόθεση με τα δύο παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στην Αχαΐα, υπήρξε παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, ο οποίος έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Παράλληλα, η ΕΛΑΣ αναμένεται –μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα– να καλέσει για κατάθεση και τους υπόλοιπους συγγενείς της οικογένειας, για την οποία το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε λάβει ανώνυμες καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσής της.

Αχαΐα: Κλήθηκαν για κατάθεση μητέρα και γιαγιά

Την ίδια ώρα που οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται, η 23χρονης μητέρα και η γιαγιά των παιδιών κλήθηκαν την Τετάρτη (25/10) για κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα Κάτω Αχαΐας.

Όπως μετέδωσε το βράδυ της Πέμπτης (26/10) το δελτίο ειδήσεων του Star η μητέρα πέρασε την πόρτα του αστυνομικού τμήματος της Κάτω Αχαΐας καθώς εκλήθη από τους αστυνομικούς να δώσει πληροφορίες για τον δεύτερο θάνατο.

Για τον ίδιο λόγο βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα και η γιαγιά των παιδιών και μητέρα της 23χρονης.

Τι αποκαλύπτει η αστυνομική έρευνα για τους θανάτους των δύο μωρών

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο που μίλησε στην εκπομπή «Live News» του Mega, «κλειδί» της υπόθεσης είναι η έρευνα της αστυνομίας που έγινε τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2022, πέντε μήνες μετά την έναρξη της υπόθεσης της άλλης υπόθεσης με την μητέρα από την Πάτρα.

Από την αρχική ιατροδικαστική έρευνα δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής κάποιο εύρημα ότι μπορεί να υπήρξε κάποια πληγή στο παιδί ή οτιδήποτε άλλο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εκπομπή, οι τοξικολογικές εξετάσεις έχουν γίνει και έχει παραδοθεί το πόρισμα αυτών.

Ακόμα, δεν έχουν γίνει οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις στο πρώτο παιδί, δηλαδή να εξεταστούν τα ζωτικά όργανα. Αυτή την στιγμή φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα στην διεξαγωγή των ιστοπαθολογικών εξετάσεων από εργαστήρια της περιφέρειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις μπορεί να δείξουν αν το παιδί είχε κάποιο πρόβλημα μεταβολισμού που να έχει επηρεάσει την λειτουργία της καρδιάς ή αν έχει μεγάλο βάρος στην καρδιά του.

Επιπλέον τις τελευταίες ώρες εξετάζονται από ιστοπαθολόγο της Αθήνας τα ζωτικά όργανα του παιδιού με το πόρισμα πιθανόν να σταλεί αύριο ή μεθαύριο στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη, κατά τη διάρκεια της έρευνας της αστυνομίας δεν έχουν προκύψει ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA