Μενού
Δολιοφθορά σε αγωγό στην Αίγινα
Εκτεταμένες ζημιές στον αγωγό ύδρευσης στην Αίγινα | Glomex - @ΣΚΑΪ
  • Α-
  • Α+

Νέο περιστατικό δολιοφθοράς –το τέταρτο μέσα σε λίγα χρόνια– καταγράφηκε στον υποθαλάσιο αγωγό ύδρευσης στην Αίγινα, με αγνώστους να τοποθετούν ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό σε βάθος 50 μέτρων, προκαλώντας τεράστιες ζημιές.

Σε βίντεο, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από τη δολιοφθορά στην Αίγινα, φαίνονται τα τσιμεντοστρώματα που είχαν τοποθετηθεί στον αγωγό, για να τον προστατεύσουν, να είναι διαλυμένοι γεγονός που δείχνει το μέγεθος της έκρηξης.

Ειδικότερα, ο συναγερμός στον διαχειριστή σήμανε για πρώτη φορά στις 24 Ιανουαρίου, όταν αυξήθηκε απότομα η παροχή νερού από 800 κυβικά την ώρα σε 2.400 κυβικά μέσα σε μίση ώρα.

Αίγινα: Η εκτίμηση για τους δράστες

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε σε μεγάλο βάθος, συνεπώς οι ειδικοί θεωρούν ότι εμπλέκεται περισσότερα από ένα άτομα και με εκπαίδευση στις ειδικές δυνάμεις.

Άξιο αναφοράς είνια ότι ο υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης στην Αίγινα δίνει νερό σε 12.000 κατοίκους, ενώ ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων.

Αίγινα: Το χρονικό και η μήνυση Χαρδαλιά

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την τέταρτη ενέργεια δολιοφθοράς στον συγκεκριμένο αγωγό, ο οποίος μεταφέρει νερό και συνδέει την Αίγινα με τη Σαλαμίνα, με αποτέλεσμα τη διακοπή της απευθείας υδροδότησης του νησιού από τις 24 Ιανουαρίου. Ο αγωγός υπέστη δολιοφθορές τον Ιανουάριο του 2020, δύο φορές το 2022 και μία τον Ιανουάριο του 2024.

Το ζήτημα απασχόλησε και το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε το σώμα για τα πορίσματα των αρμόδιων υπηρεσιών και για τις επικείμενες νομικές ενέργειες της διοίκησης.

«Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Και αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα παίζουν με την υγεία των πολιτών είναι γελασμένοι. Όλα θα βγουν στο φως» δήλωσε μετά την κατάθεση της αναφοράς ο Περιφερειάρχης Αττικής, τονίζοντας ότι γνωστοποίησε στην Εισαγγελία κάθε διαθέσιμο στοιχείο, ζητώντας προκαταρκτική εξέταση για να αποκαλυφθούν όλοι όσοι εμπλέκονται στο ζήτημα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA