Μενού
Κώστας Πολυχρονόπουλος
Κώστας Πολυχρονόπουλος | ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Η μητέρα, η αδελφή αλλά και συνεργάτες και ωφελούμενοι από το έργο του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», διαψεύδουν τις καταγγελίες σε βάρος του για απάτη με δωρεές ύψους 600.000 ευρώ. 

Τόσο ο κ. Πολυχρονόπουλος, όσο και ένα συγγενικό του πρόσωπο και ένας συνεργάτης του, κατηγορούνται - σε πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα - για απάτη και σύστημα εγκληματικής οργάνωσης. 

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και σήμερα, Δευτέρα (29/1), αναμένεται να μεταβεί αυτοβούλως στον εισαγγελέα ώστε να δώσει τη δική του θέση για το ζήτημα.

«Δεν έχει τι να φοβηθεί» λέει η μητέρα του ιδρυτή του «Άλλος Άνθρωπος»

Μιλώντας στον Alpha, η μητέρα του κ. Πολυχρονόπουλου ζήτησε από τις Αρχές να κάνουν ενδελεχή έρευνα και αν βρουν κάποιο περιουσιακό στοιχείο, να το κατασχέσουν.

«Να ψάξουν να βρουν και (...) αν βρουν περιουσία να την πάρουν. Η σύνταξή μου είναι 280 ευρώ». 

Η ίδια παραδέχθηκε πως ορισμένες από τις δωρεές για την κοινωνική κουζίνα έχουν καταβληθεί σε δικό της τραπεζικό λογαριασμό - την ίδια δήλωση έκανε και ο κ. Πολυχρονόπουλος, εξηγώντας πως εκείνος δεν έχει δικό του λογαριασμό. «Έρχεται και πάμε και τα παίρνουμε (σ.σ. τα χρήματα). Πολλές φορές παίρνει και τη δική μου σύνταξη, όταν δεν έχει για βενζίνη». 

Ερωτώμενη εάν τη στεναχωρούν όλα όσα ακούγονται απάντησε καταφατικά και δήλωσε πως είχε προειδοποιήσει τον γιο της ότι «θα του τη φέρουν». 

Τέλος, επεσήμανε πως δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. «Δεν φοβάται, τι να φοβηθεί;». 

Και η αδελφή του δήλωσε πως δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά που ακούγονται, ενώ σε σχέση με τα περί στοιχηματίσου δήλωσε πως «δεν ασχολείται με το στοίχημα». 

Τι λένε συνεργάτες του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου

Φίλος και συνεργάτης του, που μίλησε στο OPEN, αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβάλει όλα αυτά τα χρόνια για να βοηθήσει όσους το έχουν ανάγκη/

«Εγώ είμαι από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε ο Κώστας δίπλα του, η γυναίκα μου είναι εθελόντρια. Η αιτία που ξεκίνησε είναι για να βοηθήσει παιδιά, όπως έκανε και με τα δικά μου παιδιά. (...) Κάθε μήνα μού έδινε τρόφιμα για το σπίτι μου, ότι χρειαζόμουν μου έδινε» σημείωσε.

Έκανε λόγο για έναν άνθρωπο που έχει διαθέσει χρόνο από τη ζωή του στους άλλους, ενώ δεν είχε καμία οικονομική επιφάνεια. «Πολλές φορές δεν είχε τσιγάρα να καπνίσει, πού είναι τα χρήματα που λένε;» 

«Εγώ πιστεύω ότι όταν κάποιος έχει χρήματα φαίνεται. Θα έχει ένα καλό αυτοκίνητο, ένα σπίτι να μείνει, αυτός είναι στον αέρα» είπε σε άλλο σημείο και διερωτήθηκε: «Τελείωσε η Ελλάδα με όλες τις παρανομίες και ήρθε να πιάσει τον Κώστα;» 

Η Φιλοθέη Μωβ, η οποία είχε συνεργαστεί μαζί του στο παρελθόν, επεσήμανε στο ίδιο μέσο πως τον ξέρει μέσα από το έργο του και δεν έχει καμία γνώση για τις κατηγορίες σε βάρος του. 

«Θα μείνουν χιλιάδες άνθρωποι χωρίς φαγητό. Το μόνο που μπορώ να πω είναι για το έργο του. Δεν έχω μιλήσει μαζί του» είπε. 

Άνδρας, ο οποίος παίρνει δωρεάν γεύματα από τον «Άλλο Άνθρωπο», σημείωσε στον ΣΚΑΪ πως «είναι ένας άνθρωπος που έχει κάνει έργο. Τον ξέρω πολλά χρόνια. Στους Δρόμους της Ομόνοιας μαγειρεύει και κάνει διανομή φαγητού. Έχω πάρει βοήθεια. Ό,τι έχω ζητήσει, μου το έχει δώσει, δεν κάνει εξαιρέσεις, παραξενεύομαι με το τι συμβαίνει». 

Οι κατηγορίες σε βάρος του «Άλλου Ανθρώπου» και η απάντηση

Όσον αφορά στις κατηγορίες, σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, από τον Ιανουάριο του 2020 δωρεές ύψους 600.000 κατατέθηκαν σε λογαριασμούς τρίτων και από εκεί έγιναν αναλήψεις σε μετρητά ή υπήρξε διοχέτευσή ποσών σε στοιχηματικές εταιρείες. 

Ήδη έχει διαταχθεί δέσμευση περιουσίας - κάθε είδους λογαριασμών, τίτλων, επενδυτικών στοιχείων και επενδυτικών προϊόντων - του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας  και των άλλων προσώπων που εμπλέκονται. 

Ο ίδιος ο κ. Πολυχρονόπουλος δήλωσε ότι ενημερώθηκε από τα μέσα για το πόρισμα και ζήτησε από τις Αρχές να προχωρήσουν στην έρευνά τους και εάν βρουν κάποια παρατυπία να τον συλλάβουν.

«Ούτε ξέρω. Εγώ δεν έχω πιστωτική κάρτα, δεν έχω τίποτα στο όνομά μου» είπε και σημείωσε πως έπαιρνε τους λογαριασμούς από την «αδελφή μου, τον γαμπρό μου, τη μάνα μου, και έβαζαν χρήματα μέσα οι άνθρωποι». 

«Να το ψάξουν καλά και να έρθουν εδώ να με πάρουν αν κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος» τόνισε και διέψευσε τα περί στοιχηματισμού. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA