Μενού
Περιπολικό της αστυνομίας
Τζιπ της αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα | EUROKINISSI / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
  • Α-
  • Α+

Χειροπέδες σε τέσσερις συνοριοφύλακες, που «υπηρετούν» στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. στην Αμυγδαλέζα, πέρασαν το βράδυ της Πέμπτης (14/3) αξιωματικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Όπως διαπιστώθηκε και μετά τη σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι τέσσερις αστυνομικοί στην Αμυγδαλέζα κατηγορούνται πως βασάνισαν άτομο στο κέντρο κράτησης.

Ειδικότερα, σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση– βασανιστήρια και συνέργεια σε βασανιστήρια, με την καταγγελία μετανάστη να ξεκινάει την έρευνα του «Εσωτερικών Υποθέσεων».

Αμυγδαλέζα: Η καταγγελία μετανάστη

Πιο συγκεκριμένα, προηγήθηκε καταγγελία μετανάστη στην Αμυγδαλέζα, σύμφωνα με την οποία το βράδυ της Τετάρτης (13/3), ένστολοι φέρεται να του προκάλεσαν σωματικές βλάβες.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι το απόγευμα της Τετάρτης, 13 Μαρτίου 2024, έπειτα από διαπληκτισμό μεταξύ του καταγγέλλοντα και δύο ακόμη αλλοδαπών, δύο από τους κατηγορούμενους Συνοριακούς Φύλακες χτύπησαν τον καταγγέλλοντα στο πρόσωπο και σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Οι άλλοι δύο Συνοριακοί Φύλακες κατηγορούνται ότι, ενώ βρίσκονταν στον χώρο, δεν προσπάθησαν να τους αποτρέψουν ή να τους σταματήσουν, αποδεχόμενοι με αυτόν τον τρόπο τις πράξεις τους.

Ο μετανάστης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και την ιατροδικαστική εξέταση, διαγνώσθηκε με κάταγμα στο πλευρό. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA