Μενού
Διαδήλωση στην Αθήνα
Πορεία κατά την πρόταση αθώωσης του Μίχου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Οργισμένες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει για την πρόταση της εισαγγελέα για αθώωση του Ηλία Μίχου αναφορικά με το έγκλημα του βιασμού και της μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης στα Σεπόλια, ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στα Σεπόλια εκατοντάδες διαδηλωτές συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας, έπειτα από κάλεσμα που απηύθυναν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας.

«Το σύστημα αθωώνει το τέρας που γεννά, μόνο ο αγώνας μας τους σταματά- Παραδειγματική τιμωρία του βιαστή και μαστροπού Μίχου» αναγράφουν τα πανό που έχουν υψωθεί, ενώ οι στενοί δρόμοι της περιοχής έχουν γεμίσει σχεδόν ασφυκτικά από το πυκνό πλήθος των διαδηλωτών.

«Μόνο ντροπή και οργή - Κανένα τέρας να μη μείνει ατιμώρητο- Κανένα παιδί να μην είναι μόνο του!», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας σε ανακοίνωσή της, με τους μαθητές να δίνουν το παρών στην κινητοποίηση στον σταθμό του Μετρό στα Σεπόλια.

«Σάπιες αξίες και σάπια ιδανικά - φρικιαστικά εγκλήματα το σύστημα γεννά», ήταν το σύνθημα που φοιτητών που ακούστηκε στα Σεπόλια.

Κινητοποίηση και στα Προπύλαια για την υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια

Παράλληλα, συγκέντρωση πραγματοποίησαν εκατοντάδες διαδηλωτές και στα Προπύλαια, στο κέντρο της Αθήνας.

poreia-sepolia
Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για την πρόταση αθώωσης του Μίχου | Eurokinissi

Σωματεία, συλλογικότητες και οργανώσεις διαμαρτυρήθηκαν για την εισαγγελική πρόταση, ζητώντας την τιμωρία του κατηγορούμενου.

poreia-sepolia-2
Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για την πρόταση αθώωσης του Μίχου | Eurokinissi

Πορεία αλληλεγγύης στην 12χρονη στη Θεσσαλονίκη

Πορεία αλληλεγγύης στην 12χρονη από τα Σεπόλια πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και στη συνέχεια, έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA