Μενού
Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Αστυνομική επιχείρηση | EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα για να απολογηθούν εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα μαστροπείας με θύματα ανήλικα κορίτσια. Σημειώνεται πως ο «φάκελος» της υπόθεσης παραμένει ανοικτός για την ΕΛΑΣ καθώς αναζητούνται και άλλα πρόσωπα που ενέχονται στην ίδια υπόθεση.

«Την πρώτη φορά, η 25χρονη πήγε εμένα και την 15χρονη φίλη μου σε έναν άνδρα. Έδωσε σε εμένα 350 ευρώ και στη φίλη μου 450 ευρώ. Από αυτά δώσαμε 50 ευρώ η καθεμία στην 25χρονη», είπε στο MEGA θύμα του κυκλώματος μαστροπείας. Από την πλευρά της μητέρα κοριτσιού ανέφερε: «Μια μέρα που πήγα να σταματήσω την κόρη μου, με έπιασε από τον λαιμό. Η 25χρονη Μαρία έχει παρασύρει τα ανήλικα κορίτσια σε παραβατικές συμπεριφορές, όπως κλοπές και εμπόριο ναρκωτικών».

Κατά την έρευνα της ΕΛΑΣ προέκυψε ότι η 25χρονη Μαρία είχε προσεγγίσει τουλάχιστον επτά μαθήτριες από 15 έως 17 ετών στις οποίες είχε υποσχεθεί ένα «πλούσιο» πελατολόγιο και αρκετά χρήματα. Έτσι οι ανήλικες έπεφταν στα «δίχτυα» της.

«Είπα στην 25χρονη πως οι δικοί μου είχαν οικονομικά προβλήματα. Μου είπε ότι υπήρχε ένα άτομο που θα μπορούσε να με βοηθήσει. Συναντήθηκα μαζί του και μου έδωσε 200 ευρώ. Από αυτά η Μαρία πήρε τα 50».

Η «τιμή» για τα ερωτικά ραντεβού δεν ήταν όμως μόνο χρήματα. «Μου είχε προτείνει να συναντηθώ και με άλλους άντρες αλλά αρνήθηκα. Έχω ακούσει ότι σε πολλές κοπέλες έδιναν ναρκωτικά». Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ. τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Δεν αντιλαμβάνονται ότι κάποιος τους εκμεταλλεύεται οικονομικά ουσιαστικά, παρόλο που κερδίζουν μέσα σε πολλά εισαγωγικά χρήματα, θεωρούν ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό όλο αυτό. Αυτό το αντιλαμβάνονται όταν τους το εξηγεί ο ψυχολόγος».

Επίσης θύμα του κυκλώματος είπε πως:«Στην αρχή έλεγα δεν υπάρχει περίπτωση, έλεγα εγώ δεν θα το κάνω ποτέ αυτό, έλεγα όχι. Μετά όμως…Έβλεπα τις άλλες. Έβλεπα να έχουν λεφτά. Έβλεπα να βγαίνουν. Και ζήλευα. Και τότε είπα, εντάξει, θα το κάνω μια φορά».

Κομβικό ρόλο φαίνεται πως είχε και ένας tattoo artist, ο οποίος είχε αναμειχθεί και στο κύκλωμα μαστροπείας του περασμένου Ιανουαρίου. Μάλιστα σε μήνυμα που είχε στείλει, έδειχνε να αδιαφορεί για την ηλικία των κοριτσιών: «Ποια είναι 14; Η Ν… που έχει πάει με τη μισή Αθήνα; Η Φ… που πάει όπου βρει; Θα τις ρωτήσουν, ''ήθελες και πήγες ή σε πίεσε, σε εκβίασε κλπ;'' Θα πει ότι πήγε μαζί μου επειδή ήθελε. Πλέον ο νόμος έχει αλλάξει. Μετά τα 13 αν πας οικειοθελώς δεν σου κάνουν τίποτα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA