Μενού
Νοσοκομείο «Γεννηματάς»
Νοσοκομείο «Γεννηματάς» | ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Απαντήσεις δίνει το νοσοκομείο «Γεννηματάς» όσον αφορά για την εικόνες που έχουν δημοσιευτεί τις τελευταίες ώρες από την κατάσταση που επικρατούσε σε εφημερίες του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, αναδημοσίευσε μία, κάνοντας λόγο για «εικόνα που πληγώνει την υπερηφάνεια των Ελλήνων».

Το νοσοκομείο αναφέρει πως η μία εικόνα είναι από τις 11/5 από το παθολογικό ιατρείο στα έκτακτα περιστατικά, όπου οδηγούνται τα περισσότερα περιστατικά ώστε να πάρουν σειρά προτεραιότητας για εξέταση.

Σε εκείνη την εφημερία «προωθήθηκε μονοψήφιος αριθμός φορείων, εντός του παθολογικού ιατρείου, εν όψει της εξέτασης ασθενών που ακολουθεί», αναφέρεται και σημειώνεται: «Οι φωτογραφίες απεικονίζουν στιγμές. Και πάντως  χρειάζεται να διασυνδέονται με  πληροφορίες και στοιχεία».

Παράλληλα, το «Γεννηματάς» ενημερώνει πως από τις 983 προσελεύσεις εκείνης της μέρας, έγιναν 180 εισαγωγές και διακινήθηκαν περισσότεροι από 190 ασθενείς.

«Αναπτύχθηκαν αρχικά 15 επικουρικές κλίνες, οι οποίες διευθετήθηκαν μετά το πέρας της εφημερίας, χωρίς περαιτέρω πρόβλημα».

Όσον αφορά στη δεύτερη εικόνα, αναφέρει πως τραβήχτηκε στις 15/5, όταν έγιναν 156 εισαγωγές ασθενών. «Έχουν αναπτυχθεί 15 επικουρικές κλίνες, λόγω του φόρτου,   οι οποίες θα  διευθετηθούν έως τις μεταμεσημβρινές ώρες της 16/5/2024».

Το νοσοκομείο παρατηρεί ότι «οι συγκεκριμένες φωτογραφικές απεικονίσεις έχουν σκοπό να προκαλέσουν (τεχνητά), δυσμενή εντύπωση» για το ίδρυμα, ενώ «καθημερινά και, ιδίως, στις γενικές εφημερίες, ανταποκρίνεται με απόλυτη πληρότητα στις ανάγκες δημόσιας υγείας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA