Μενού
konstantinos-poluxronopoulos
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μορφή «χιονοστιβάδας» λαμβάνουν οι καταγγελίες για τον διαχειριστή της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο. Ο ίδιος ελέγχεται για απάτη, το ύψος της οποίας ανέρχεται σε 600.000 ευρώ. 

Εθελοντές από τον «Άλλο Άνθρωπο» αλλά και ιδιοκτήτες πρακτορείων τυχερών παιγνίων έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες μέσα από τα ΜΜΕ. Ένας από αυτούς ήταν ο πρώην εθελοντής, κ. Γιώργος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Πολυχρονόπουλος είχε ξοδέψει 7.500 ευρώ στα μπουζούκια και πως δεν έδινε το κρέας στους πολίτες που ζητούσαν βοήθεια, το οποίο είχαν δωρίσει εθελοντές. 

Ο κ. Γιώργος είπε στο MEGA πως μετά τις καταγγελίες του, τον κάλεσαν με απόκρυψη στο κινητό του τηλέφωνο και του είπαν πως αν συνεχίσει να μιλάει θα έχει κακά ξεμπερδέματα. Ο ίδιος έχει καταθέσει μήνυση στην αστυνομία, ενώ, όπως αποκάλυψε, οι άγνωστοι που τον απειλούν τον κάλεσαν και όσο βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα, λέγοντάς του ότι «δεν καταλαβαίνει».

«Μπορεί να προστατευτεί»

«Μπορεί να προστατευτεί, υπάρχει ειδική υπηρεσία, των Εκβιαστών. Είναι μια εξειδικευμένη υπηρεσία που μπορεί να φτάσει σε αυτόν που πήρε τηλέφωνο και τον απείλησε», σχολίασε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Η έρευνα (σ.σ. για τον Άλλον Άνθρωπο) γίνεται από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δεν έχει εμπλακεί η αστυνομία. Όμως με αυτές τις Οργανώσεις θα πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξει ένας έλεγχος από το κράτος. Το είδαμε και με την Κιβωτό του Κόσμου. Φιλανθρωπία κάνουν αυτές οι οργανώσεις και η Εκκλησία. Η Εκκλησία έχει ένα οργανωμένο σύστημα που γίνεται έλεγχος. Στις ΜΚΟ και τις Οργανώσεις που δρουν ανεξέλεγκτα κάτω από τον μανδύα της φιλανθρωπίας, υπάρχουν κάποιοι που είναι για να βγάλουν χρήματα».

«Μας έλεγαν να μην δώσουμε τα τρόφιμα» 

«Ήμουν εθελοντής έναν χρόνο, αυτό που αντίκριζα ήταν εντελώς εξωπραγματικό για μένα. Θα μιλήσω για τα ψώνια που έφερνε ο κόσμος επί καθημερινής βάσης με κρέατα, τρόφιμα και άλλα είδη, τα οποία τα έφερνε ο κόσμος για να τα παίρνουν οι άνθρωποι που είχαν ανάγκη, και τα οποία δεν τα έδιναν, μας έλεγαν να μην δίνουμε τίποτα σε κανέναν μόνο σε άτομα του οικογενειακού κύκλου του. Το φαγητό γινόταν από προϊόντα που μας έφερνε ο κόσμος. Το κρέας το μοίραζαν σταδιακά άτομα του οικογενειακού του κύκλου, αμφιβάλλω αν είχαν αγοράσει ποτέ κρέας», είχε καταγγείλει χθες (1/2) ο κ. Γιώργος. 

Στη συνέχεια περιέγραψε ένα περίεργο περιστατικό: «Όταν αντίκρισα αυτό το περιστατικό ότι ήθελαν να πάνε στα μπουζούκια και με έστειλαν εμένα και ένα συγγενικό τους πρόσωπο να τραβήξουμε χρήματα για να πάνε σε γνωστό νυχτερινό κέντρο και να κάνουν λογαριασμό 7.500 ευρώ, ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Όταν ήρθα απέναντι στο κομμάτι να το αποκαλύψω, με απείλησαν και επειδή έχω παιδιά φοβόμουν μην συμβεί κάτι. Με απείλησαν και μου είπαν ότι θα μου σπάσουν τα πόδια. Τα άτομα που μου το είπαν δεν φημίζονται για την καλή τους φήμη. Έρχονταν πολλές φορές στη δράση, όχι συνέχεια όμως».

«Το άλλο περιστατικό αφορά σε μία δωρεά ενός Ελληνοαμερικάνου που έκανε δωρεά 140.000 ευρώ. Εγώ ήμουν εκεί γιατί είχα ένα πρόβλημα έξωσης και για να μου δίνουν τρόφιμα έπρεπε να κάνω τον εθελοντή εκεί. Όταν ήρθε ο Ελληνοαμερικάνος και με ρώτησε τα προβλήματά μου, τους είπα το πρόβλημα μου, και μου είπε να μην αγχώνομαι και ότι αυτά τα χρήματα που έχουν μεταφερθεί στον Άλλο Άνθρωπο είναι καθαρά για απλήρωτα ενοίκια και για λογαριασμούς ρεύματος και νερού, οπότε μου είπε ότι θα βοηθηθώ από εκεί. Μόλις έφυγε εκείνος ο άνθρωπος και ρώτησα τον Πολυχρονόπουλο για τα χρήματα αυτά γιατί πιεζόμουν οικονομικά, μου είπε ότι δεν υπάρχουν χρήματα και ότι το καλό για μένα είναι να σηκωθώ να φύγω από την κοινωνική κουζίνα», ανέφερε. 

«Φυσικά και θα καταθέσω αν κληθώ από τις Αρχές. Περίμενα να γίνουν οι αποκαλύψεις, για να βγω να το πω, φοβόμουν μόνος μου. Και εκείνος και συγγενικό του πρόσωπο τζόγαραν μέσω τηλεφώνου. Τους έχω δει προσωπικά. Και τα περνούσαν εκείνη τη στιγμή τα χρήματα. Μόλις τα έχαναν απλά έβγαιναν έξω από την κοινωνική κουζίνα. Έχει παίξει αρκετά χρήματα. Τελευταία φορά που έπαιζε μέσω κινητού σε λογαριασμό που είχε πάνω από 1.500 ευρώ και τα "πατήματά" του ήταν άνω των 2 ευρώ», κατέληξε ο κ. Γιώργος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA