Μενού
Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος
Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος | EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Μορφή «χιονοστιβάδας» λαμβάνουν οι καταγγελίες για τον διαχειριστή της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο. Ο ίδιος ελέγχεται για απάτη, το ύψος της οποίας ανέρχεται σε 600.000 ευρώ. 

Στο μικροσκόπιο της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες βρίσκονται οι λογαριασμοί συγγενικών προσώπων του Πολυχρονόπουλου αλλά και λογαριασμών PayPal και προπληρωμένες κάρτες.

Στην έρευνά της, η Αρχή διαπίστωσε πως από το 2020 μέχρι και το 2024, διακινήθηκε από τους λογαριασμούς το ποσό των 600.000 ευρώ προς τυχερά παιχνίδια. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι Αρχές ελέγχουν τον ρόλο μίας γυναίκας η οποία φέρεται να έπαιζε φρουτάκια με τον Πολυχρονόπουλο αλλά και συγγενικά του πρόσωπα. 

«Μας έλεγαν να μην δώσουμε τα τρόφιμα και το κρέας που έφερνε ο κόσμος»

Την ίδια στιγμή, αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία του κ. Γιώργου που ήταν εθελοντής στον «Άλλο Άνθρωπο»: «Ήμουν εθελοντής έναν χρόνο, αυτό που αντίκριζα ήταν εντελώς εξωπραγματικό για μένα. Θα μιλήσω για τα ψώνια που έφερνε ο κόσμος επί καθημερινής βάσης με κρέατα, τρόφιμα και άλλα είδη, τα οποία τα έφερνε ο κόσμος για να τα παίρνουν οι άνθρωποι που είχαν ανάγκη, και τα οποία δεν τα έδιναν, μας έλεγαν να μην δίνουμε τίποτα σε κανέναν μόνο σε άτομα του οικογενειακού κύκλου του. Το φαγητό γινόταν από προϊόντα που μας έφερνε ο κόσμος. Το κρέας το μοίραζαν σταδιακά άτομα του οικογενειακού του κύκλου, αμφιβάλλω αν είχαν αγοράσει ποτέ κρέας». 

«Με όποιον δεν άκουγε αυτά που ήθελε, ο Πολυχρονόπουλος είχε μία στάση επιθετική, να φωνάζει και να βρίζει. Αναφορικά με τα χρήματα, παρουσίαζαν κάποια κουτιά σε διάφορα μαγαζιά και αυτά που μαζεύονταν,  όταν τα έφερναν στην κοινωνική κουζίνα τα μοιράζονταν μεταξύ τους τα άτομα που δούλευαν και σταματούσε εκεί», συμπλήρωσε ο κ. Γιώργος μιλώντας στο MEGA. 

«Έκαναν λογαριασμό 7.500 ευρώ στα μπουζούκια – Με απείλησαν»

Στη συνέχεια περιέγραψε ένα περίεργο περιστατικό: «Όταν αντίκρισα αυτό το περιστατικό ότι ήθελαν να πάνε στα μπουζούκια και με έστειλαν εμένα και ένα συγγενικό τους πρόσωπο να τραβήξουμε χρήματα για να πάνε σε γνωστό νυχτερινό κέντρο και να κάνουν λογαριασμό 7.500 ευρώ, ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Όταν ήρθα απέναντι στο κομμάτι να το αποκαλύψω, με απείλησαν και επειδή έχω παιδιά φοβόμουν μην συμβεί κάτι. Με απείλησαν και μου είπαν ότι θα μου σπάσουν τα πόδια. Τα άτομα που μου το είπαν δεν φημίζονται για την καλή τους φήμη. Έρχονταν πολλές φορές στη δράση, όχι συνέχεια όμως».

«Περίμενα να γίνουν οι αποκαλύψεις για να μιλήσω, φοβόμουν μόνος μου»

«Το άλλο περιστατικό αφορά σε μία δωρεά ενός Ελληνοαμερικάνου που έκανε δωρεά 140.000 ευρώ. Εγώ ήμουν εκεί γιατί είχα ένα πρόβλημα έξωσης και για να μου δίνουν τρόφιμα έπρεπε να κάνω τον εθελοντή εκεί. Όταν ήρθε ο Ελληνοαμερικάνος και με ρώτησε τα προβλήματά μου, τους είπα το πρόβλημα μου, και μου είπε να μην αγχώνομαι και ότι αυτά τα χρήματα που έχουν μεταφερθεί στον Άλλο Άνθρωπο είναι καθαρά για απλήρωτα ενοίκια και για λογαριασμούς ρεύματος και νερού, οπότε μου είπε ότι θα βοηθηθώ από εκεί. Μόλις έφυγε εκείνος ο άνθρωπος και ρώτησα τον Πολυχρονόπουλο για τα χρήματα αυτά γιατί πιεζόμουν οικονομικά, μου είπε ότι δεν υπάρχουν χρήματα και ότι το καλό για μένα είναι να σηκωθώ να φύγω από την κοινωνική κουζίνα», ανέφερε. 

«Φυσικά και θα καταθέσω αν κληθώ από τις Αρχές. Περίμενα να γίνουν οι αποκαλύψεις, για να βγω να το πω, φοβόμουν μόνος μου. Και εκείνος και συγγενικό του πρόσωπο τζόγαραν μέσω τηλεφώνου. Τους έχω δει προσωπικά. Και τα περνούσαν εκείνη τη στιγμή τα χρήματα. Μόλις τα έχαναν απλά έβγαιναν έξω από την κοινωνική κουζίνα. Έχει παίξει αρκετά χρήματα. Τελευταία φορά που έπαιζε μέσω κινητού σε λογαριασμό που είχε πάνω από 1.500 ευρώ και τα "πατήματά" του ήταν άνω των 2 ευρώ», κατέληξε ο κ. Γιώργος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA