Μενού
Απεργία στο Μετρό
Γυναίκα στέκεται μπροστά στα κλειστά ρολά του Μετρό εν μέσω απεργίας | EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Πανελλαδική απεργία για τις 17 Απριλίου, με αιτήματα την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την αύξηση των χαμηλών μισθών και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, προκήρυξε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Αρκετοί από τους πολίτες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης περιμένουν τις ανακοινώσεις των ΜΜΜ για το εάν θα συμμετάσχουν στην 24ώρη απεργία ή θα κάνουν στάση εργασίας, με ορισμένα σωματεία να εκδίδουν Δελτία Τύπου.

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής, στην 24ώρη πανελλαδική απεργία θα συμμετάσχει η ΠΝΟ, η οποία θα κρατήσει δεμένα τα πλοία της την Τετάρτη, και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΠΟΣ - ΜΣΤ), η οποία πέρα από τα συλλογικά αιτήματα της ΓΣΕΕ, ζητάει επίσης επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα, αναβάθμιση του τροχαίου υλικού, πλήρη αποκατάσταση των υποδομών – εγκαταστάσεων που επλήγησαν από τις θεομηνίες (π.χ. Εργοστάσιο Βόλου).

Απεργία ΓΣΕΕ: Τι θα γίνει με Μετρό, Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Ηλεκτρικό

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), δηλαδή το Μετρό, τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και τον Ηλεκτρικό, τα ομώνυμα σωματεία τους δεν έχουν εκδώσει ανακοίνωση για το εάν θα συμμετάσχουν ή όχι στην απεργία της ΓΣΕΕ.

Αναμένεται, τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα, να ενημερώσουν το επιβατικό κοινό για την απόφασή τους, και πιο συγκεκριμένα για το εάν θα συμμετάσχουν πλήρως ή όχι, δηλαδή με στάσεις εργασίας.

Απεργία ΓΣΕΕ: Θα την καλύψουν τα ΜΜΕ

Με κοινή απόφαση της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΠΤΥΜ και της ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά) στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΤΑ, Γραφεία Τύπου και site, από τις 5 το πρωί της 16 ης Απριλίου 2024 έως τις 5 το πρωί της 17ης Απριλίου 2024, συμμετέχοντας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA