Μενού
leoforeio
Λεωφορείο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στην 24ώρη πανελλαδική απεργία, με στάσεις εργασίας, του Εργατικού Κέντρου Αθηνών αναμένεται να συμμετάσχει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα, σήμερα.

Οι εργαζόμενοι, όπως ανακοινώθηκε, θα προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας και διαμαρτύρονται για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ίδια ημέρα.

Τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης, 21 Σεπτεμβρίου. Οι στάσεις εργασίας είναι προγραμματισμένες από την έναρξη της βάρδιας στις 05:00 το πρωί έως τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας στις 12:00 τα μεσάνυχτα.

Την προκήρυξη εικοσιτετράωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Τι θα γίνει με Μετρό και Ηλεκτρικό

Στην προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη προχώρησαν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας και η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Την ίδια ώρα, αναμένεται η απόφαση των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Μέχρι αυτή την ώρα, έχει υπάρξει ανακοίνωση από το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό τι θα κάνουν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς. 

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10.30πμ».

Η ανακοίνωση του ΕΚΑ

Στην ανακοίνωσή του το ΕΚΑ αναφέρει: «ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Παναθηναϊκής Απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. 

Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε σε απεργιακή ενωτική συγκέντρωση στην Πλ. Συντάγματος και ώρα 11 π.μ.. Όλοι στον Αγώνα! Όλοι στην Απεργία!».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA