Μενού
Μετρό
Μετρό | ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Με ιδιαίτερα προβλήματα θα διεξάγονται οι μετακινήσεις την ερχόμενη Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, λόγω της απεργίας που έχουν εξαγγελθεί, μεταξύ άλλων, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η απεργία γίνεται ανήμερα της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και θα είναι μαζική η συμμετοχή των εργαζομένων, όπως προκύπτει και από τα έως τώρα στοιχεία.

Αποφασίζουν οι εργαζόμενοι του μετρό

Εντός της ημέρας (26/2) αναμένεται η τελική απόφαση των εργαζομένων στις γραμμές 1,2,3 του μετρό για το εάν θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, ωστόσο όλα δείχνουν πως θα δώσουν και αυτοί το «παρών».

Εν αναμονή και για τις τελικές αποφάσεις όσον αφορά στο τραμ.

Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία 

Οι εργαζόμενοι των λεωφορείων έχουν ανακοινώσει, εδώ και μέρες, πως θα προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας την Τετάρτη (28/2).

Αναλυτικά, τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας ως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Τα οχήματα αναμένεται να αποσυρθούν περίπου μία ώρα πριν από την έναρξη της στάσης εργασίας. 

Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, απαιτούν τα εξής: 

  • συγκοινωνίες ασφαλείς, σύγχρονες, ποιοτικές, με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή
  • συλλογική σύμβαση εργασίας
  • προσλήψεις προσωπικού
  • ανανέωση του στόλου
  • μείωση τιμών στα αγαθά πρώτης ανάγκης

24ωρη απεργία στον σιδηρόδρομο - Δύο μέρες χωρίς ταξί

Ο σιδηρόδρομος θα είναι ακινητοποιημένος όλο το 24ωρο, συμπεριλαμβανομένου του προαστιακού.

Επίσης, οι οδηγοί ταξί έχουν ανακοινώσει τη διενέργεια 48ωρης απεργίας την Τρίτη (27/2) και την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΣΑΤΑ, οι εργαζόμενοι ζητούν από την κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, απαντήσεις για τις «παράνομες εφαρμογές», αλλά και μόνιμη παραμονή του συντελεστή  Φ.Π.Α στις υπηρεσίες ταξί στο 13%.

Τέλος, καμία πτήση δε θα εκτελείται από και προς ελληνικά αεροδρόμια την Τετάρτη καθώς και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA