Μενού
metro apergia
Απεργία στο Μετρό | Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡH
  • Α-
  • Α+

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται αύριο η χώρα, καθώς ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες κήρυξαν 24ωρη απεργία. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, ενώ οι οδηγοί ταξί τράβηξαν χειρόφρενο από σήμερα.

Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι και τις 9 το πρωί και από τις 21.00 το βράδυ μέχρι και την λήξη της βάρδιας.

Στην Αθήνα, προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00.

Απεργία: Τι θα γίνει με τα ΜΜΜ 

  • 24ωρη απεργία σε Τρένα, Προαστιακός, Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ
  • 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση σωματείων εργαζομένων.

Την ίδια ώρα, η Αττική μένει χωρίς ταξί έως τις 6:00 π.μ. της Πέμπτης. Οι ιδιοκτήτες ταξί με απόφαση του ΣΑΤΑ προχώρησαν από σήμερα σε 48ωρη απεργία η οποία θα λήξει στις 6:00 η ώρα το πρωί της Πέμπτης. Νωρίτερα πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία καταλήγοντας στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με την αστυνομία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Κλαυθμώνος, της Πλατείας Ομονοίας (Πειραιώς, Πατησίων κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Λεωφόρους Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και σε Πανεπιστημίου και Σταδίου.

«Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη τη συμμετοχή στην απεργία και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στο κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα στους ανωτέρω οδικούς άξονες και περιμετρικά αυτών, μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων.

Τι θα γίνει με τις πτήσεις

Ωστόσο παράνομη κρίθηκε η απεργία που εξήγγειλαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και η Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας/ΥΠΑ, μετά από προσφυγή της διοίκησης στη δικαιοσύνη, όπως ανέφερε η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Aegean και η Olympic Air ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι σε συνέχεια απόφασης των αρμόδιων αρχών η παροχή υπηρεσιών ελέγχου εναερίου κυκλοφορίας δε θα ανασταλεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, οπότε το σύνολο των προγραμματισμένων πτήσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Επίσης, η SKY Express ενημέρωσε τους επιβάτες που οι πτήσεις τους θα επηρεάζονταν πως μπορούν να προχωρήσουν σε αλλαγή των εισιτηρίων τους χωρίς καμία επιβάρυνση, για τον ίδιο προορισμό στην αμέσως επόμενη διαθέσιμη ημερομηνία μέχρι και τις 14-03-2024.

Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Δεμένα όμως θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων.

Στάση εργασίας από τους δημοσιογράφους

Η ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών) προκήρυξε στάση εργασίας για τους δημοσιογράφους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα από 12:00 έως 16:00. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Στη συμπλήρωση ενός χρόνου από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς και τις οικογένειές τους να ζητούν δικαιοσύνη και τιμωρία των υπευθύνων, ενώ η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια απομυζούν το εισόδημα εργαζομένων και συνταξιούχων, τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν και η ζωή των πολιτών χειροτερεύει, οι δημοσιογράφοι της χώρας διεκδικούμε:

  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με πραγματικές μισθολογικές αυξήσεις
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας
  • Τέλος στην αισχροκέρδεια και την ακρίβεια

Οι δημοσιογράφοι συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και στηρίζουμε τον αγώνα των υγειονομικών για αναβαθμισμένα δημόσια νοσοκομεία, και των φοιτητών για Δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές

Στην αυριανή απεργία συμμετέχουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Σχετικές ανακοινώσεις έχουν εκδώσεις οι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, καθώς και η ΟΙΕΛΕ.

Και οι γιατροί συμμετέχουν στην απεργία

Η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς) συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτηκαι καλεί όλους τους γιατρούς να δώσουν δυναμικά το παρόν.

Από την πλευρά της, η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει 24ωρη απεργία στις 28/2 και καλεί σε συγκέντρωση 11πμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA