Στο πλευρό των Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών είναι και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), η οποία ανακοίνωσε 24ωρη απεργία ανήμερα της επετείου από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.
H απεργία θα λάβει χώρα το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2026, από τις 00:01 τα ξημερώματα έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα, όπως αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.
Η κινητοποίηση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου έχασαν άδικα τη ζωή τους 57 επιβάτες, ανέδειξε με τον πιο σκληρό τρόπο τη σημασία της ασφάλειας στις μεταφορές, μεταξύ άλλων και στα πλοία.
Απεργία 28/2: Η ανακοίνωση της ΠΝΟ
Με την απόφασή της, η ΠΝΟ αποτίει φόρο τιμής στα θύματα και στέλνει σαφές μήνυμα για την ανάγκη αυστηρής τήρησης των κανόνων ασφαλείας, υπογραμμίζοντας ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.
Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σημειώνει επίσης ότι «η ναυτική οικογένεια γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι είναι ζωτικής σημασίας η τήρηση των κανόνων και των μέτρων ασφάλειας και επίσης όταν αυτά παραβιάζονται, τα αποτελέσματα δυστυχώς είναι τραγικά και είναι πολλά τα παραδείγματα που έχουν λάβει χωρά στις θαλάσσιες, χερσαίες και εναέριες μεταφορές».
- Στοπ σε νέες καντίνες και ξαπλώστρες στα Κουφονήσια - Η δημοπρασία που προκάλεσε οργή
- Στο εδώλιο 3 αστυνομικοί για ομαδικό βιασμό της 19χρονης στο ΑΤ Ομόνοιας: «Έβγαλε τη ζώνη και το όπλο, δεν αντέδρασα»
- Υπόθεση ΟΠΕΚΑ: Το ΠΑΣΟΚ αναστέλλει την κομματική ιδιότητα της Αναστασίας Χατζηδάκη
- Παντελής Παντελίδης: Το λαϊκό παιδί που έκανε το αδύνατο δυνατό - 10 χρόνια από τον θάνατό του
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.