Μενού
Ο Απόστολος Λύτρας
Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο Απόστολος Λύτρας | EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Σε δηλώσεις που θα συζητηθούν προχώρησε ο ποινικολόγος Σπύρος Ρομποτής, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα.

Ο ποινικολόγος, αναφερόμενος στο περιστατικό του ξυλοδαρμού της συζύγου του Απόστολου Λύτρα, έκανε λόγο για «κακιά ώρα» ενώ προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, λέγοντας πως «δεν είμαστε Σουηδοί, αλλά Βαλκάνια»

«Δεν πρέπει να κοιτάζουμε το αποτέλεσμα, αλλά και την αιτία» είπε αρχικά ο Σπύρος Ρομποτής.

Ρομποτής: «Η δράση προκαλεί αντίδραση»

«Η βία δεν είναι μόνο σωματική, είναι και ψυχολογική. Ένας άνθρωπος που έχει σώας τας φρένας και κατέχει άδεια πυροβόλου όπλου, γεγονός που του δίνει το τεκμήριο της ψυχικής υγείας με την έννοια ότι έχει προηγουμένως εξεταστεί από ψυχίατρο, ένας τέτοιος άνθρωπος που ξαφνικά χάνει τον έλεγχο και προβαίνει σε μια τέτοια ακραία και καταδικαστέα από όλους πράξη, προφανώς έχει υποστεί ένα κλονιστικό σοκ», είπε χαρακτηριστικά προκαλώντας τις αντιδράσεις των συνομιλητών στο πάνελ.

«Η δράση προκαλεί αντίδραση. Η αντίδραση μπορεί να ήταν υπερβολική. Η δράση προκαλεί αντίδραση, η αντίδραση ήταν ενδεχομένως υπέρμετρη, τον ξυλοδαρμό εννοώ ως αντίδραση» υποστήριξε ο Σπύρος Ρομποτής.

«Έγινε ό,τι έγινε, τελείωσε, ασκήθηκε ποινική δίωξη. Να το δούμε και ανάποδα; Ακόμα και η άσκηση ποινικής δίωξης για μένα σφάλει. Δεν στέκει, ούτε στην Αφρική» κατέληξε σε άλλο σημείο.

Ο διάλογος που ακολούθησε με τον δημοσιογράφο της εκπομπής: 

  • Ήταν η κακιά η ώρα που οδήγησε στο κακό το χέρι
  • Α αυτό λέτε; Άρα δεν ήταν το κακό το χέρι, ήταν η κακιά η ώρα, η κακιά η σκάλα. 
  • Δεν είμαστε όλοι τόσο Σουηδοί στη ζωή μας
  • Τι σημαίνει αυτό;
  • Η Σουηδία μας πέφτει λίγο μακριά. Μας πέφτει λίγο μακριά. Είμαστε λίγο Βαλκάνια σε αυτή τη χώρα. Δεν έχει ζήσει αναγέννηση, αλλά 400 χρόνια σκλαβιάς.  
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA